Index Vakbarát Hírportál

Még mindig nem tud aludni a BVB kapusa

2017. április 16., vasárnap 20:52

Még mindig nehézségei vannak az alvással Roman Bürkinek, a Borussia Dortmund futballistájának az után, hogy kedd este támadás érte a német együttes buszát.

"Továbbra is problémáim vannak az alvással. Az a legrosszabb dolog, hogy nem tudom végigaludni az éjszakát. Amikor reggel felébredek, örülök, hogy otthon vagyok az ágyamban" - nyilatkozta a 26 éves svájci kapus, aki Marc Bartra közelében ült.

A spanyol védő megsérült, amikor merényletet követtek el a csapat dortmundi szállásának közelében, a városi stadiontól mintegy 10 kilométerre. Az elkövető vagy elkövetők három robbanószerkezetet rejtettek el egy parkolónál a sövényben. Mindhárom működésbe lépett, amikor a busz elhaladt mellettük, útban az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-találkozóra.

A különleges biztonsági felszerelésekkel, köztük megerősített szélvédőkkel ellátott jármű két helyen károsodott, és egy berepedt szélvédő megsebesítette Bartrát. A spanyol légiós felületi sérülések mellett csonttörést szenvedett a jobb csuklójában, szerdára virradóra megoperálták. A busz útját biztosító egyik motoros rendőr légnyomási sérülést szenvedett és sokkot kapott.

A mérkőzést végül szerdára halasztották, a negyeddöntős párharc első találkozóját 3-2-re a franciák nyerték.

"Mindent egy kis késéssel érzékeltem a pályán, olyan volt, mintha fátyol lett volna a szememen" - árulta el Bürki, aki végigvédte a mérkőzést. (MTI)

Rovatok