Index Vakbarát Hírportál

19 év után távozik a Chelsea legendája

2017. április 17., hétfő 19:34

A következő szezontól  már biztosan nem John Terry lesz a Chelsea labdarúgócsapatának kapitánya, miután a hátvéd bejelentette, hogy az idény végén távozik a londoni együttestől, írta az MTI.

A 36 éves legendás védő teljes karrierjét az angol bajnokság jelenlegi listavezetőjénél töltötte, 713 hivatalos meccsen lépett pályára a gárda színeiben. A mostani kiírásban ugyanakkor mindössze öt Premier League-mérkőzésen számított rá Antonio Conte vezetőedző, és február óta egyáltalán nem kapott lehetőséget.

"Mindig fantasztikus volt a kapcsolatom a klubbal, s ez nem változik azt követően sem, hogy már nem itt játszom" - mondta hétfőn Terry.

"Több pozitív kicsengésű tárgyalásunk is volt, ám alapos mérlegelés után úgy döntöttem, most jött el az idő, hogy távozzak."

A futballista azt is hangsúlyozta, érez még magában erőt a játékhoz, de megérti, hogy a Chelsea-nél már kevés lehetőséghez jutna. A jövőjéről konkrétumot még nem árult el, mint jelezte, majd időben meghozza a döntést ebben a kérdésben is.

John Terry 1998-ban mutatkozott be a Chelsea felnőtt együttesében, és 2004-ben választották meg csapatkapitánynak. Az együttessel mindent megnyert, amit lehetett: a nemzetközi porondon Bajnokok Ligáját és Európa Ligát is, míg Angliában négyszer volt bajnok, az FA Kupát ötször, a Ligakupát pedig háromszor emelte magasba.

Rovatok