Index Vakbarát Hírportál

Egy szám, ami tükrözi az NB I. sivárságát

2017. április 18., kedd 11:48

Hat forduló van még az NB I.-ből, mostantól mindennek dupla jelentősége van a normális bajnokságokban, de talán még itthon is.

De mivel már csak hat forduló van hátra, eléggé lesújtó, hogy Eppel Márton 12 góllal vezetheti a góllövőlistát. Nincs még egy bajnokság, amelyikben ilyen kevés elég lenne az első helyhez, erre a csakfoci mutatott rá. Ráadásul a Honvéd csatára 5 büntetőből szerzett góllal jutott el a rangsor élére.

Mindez persze nem Eppel hibája, hiszen ő élete legjobb szezonját futja. Igaz már 26 éves lesz ősszel, de hát vannak későn érő típusok.

Böde Dániel 9 góllal holtversenyben a harmadik, júliusban és szeptemberben még duplázni tudott, azóta nem. Tavaly ilyenkor arról ment a vita, hogy az Eb előtt Szalai vagy Böde legyen a kezdő. Most egy sokkal erősebb ligában, sokkal kevesebb lehetőséget kapva Szalai 7 gólig jutott, a hétvégén is kettőt vágott, és csapata BL-t jelentő helyen áll.

Feczesin a télen, 19 forduló után elhagyta a Videotont – Dél-Koreába szerződött -, és 8 góllal hetes holtversenyben még mindig a negyedik helyen áll. Ő egyébként nem lőtt egy tizenegyest sem.

Egy csatárnál nyilván természetes, hogy odaáll a büntetőhöz, de ha levesszük a legkönnyebb gólokat, máris a válogatottól és a Viditől már távol járó csatár van előnyben, vagyis az aktuális gólkirály előtt. Ez az igazán nyomasztó adat.

Feczesin egyébként így is egymaga többet lőtt, mint a Gyirmót találatainak fele. A kieső helyen álló csapatnak 15 gólja van 27 forduló után.

Rovatok