Index Vakbarát Hírportál

A Vasas kapusa lázas betegen védte ki a Honvéd szemét

2017. április 23., vasárnap 12:03

Az NB I. 28. fordulójának rangadóján a Vasas hazai pályán 1-0 arányban legyőzte a Honvéd csapatát, ezzel három pontra megközelítette a bajnokság éllovasát, és a kispestiekkel azonos pontszámmal második helyen álló Videotont. Ami mindent elmond arról, mennyire fontos volt a győzelem az angyalföldi együttes számára.

A sikerben oroszlánrésze volt a csapat fiatal kapusának, Nagy Gergelynek, aki több nagy bravúr mellett egy büntetőt is hárított a mérkőzésen. Ráadásul, mint az a Vasas honlapján közölt interjúból kiderült, a torokgyulladással küzdő kapus lázas betegen védte végig a találkozót.

"Csütörtökön zuhogó esőben, hidegben, viharos szélben edzettünk. Utána már éreztem, hogy nem vagyok jól, a közérzetem egyre rosszabb lett, belázasodtam és a torkom is el kezdett fájni. Pénteken következett egy átmeneti javulás, ám szombat reggelre ismét belázasodtam, de vállaltam a játékot. Aztán meccs közben éreztem, hogy ismét megy feljebb a lázam, rázott a hideg. Ilyen rosszul még sohasem éreztem magam mérkőzésen" – nyilatkozta a honlapnak Nagy, aki a meccs kulcsfontosságú jelentére is kitért, amikor az utolsó percben hárítani tudta Lanzafame büntetőjét.

"A 11-es szituációnál azért vannak jelek, amiket észre lehet venni. Ha Eppel rúgta volna a büntetőt, akkor biztosan középen maradtam volna. Lanzafaménál pedig volt néhány tizedmásodperc, amíg kivártam, hoztam egy döntést, hogy balra vetődök, ami szerencsére jónak bizonyult."

A kapus azt is elmondta, hogy a mérkőzés után teljes pihenés vár rá, mert a lehető leggyorsabban szeretne meggyógyulni, hogy hétfőn már edzhessen, és így szerdán ott lehessen csapata kupamérkőzésén a Mezőkövesd ellen.

A mérkőzés összefoglalója:

Rovatok