Index Vakbarát Hírportál

Egy gól, ami miatt 8,5 millió fontot kell fizetnie az MU-nak

2017. április 24., hétfő 08:32

Ma már megszokott, hogy a futballklubok sokszor úgy bizniszelnek, hogy különböző záradékokat raknak bele egy játékos leigazolásakor a szerződésbe, és egy ilyen záradék miatt fizethet most 8,5 millió fontot a Manchester United.

Ezt a pénzt a Monaco akasztja le, ugyanis onnan vásárolták meg 2015-ben a francia Anthony Martialt, aki a United vasárnapi meccsén szerezte 25. gólját az angol klubban, ez volt az: 

A klubok úgy egyeztek meg anno, hogy ennyi gól után aktiválódik majd a záradék, de ezzel még nincs vége, mert később egy újabb miatt tejelhetnek majd a Monacónak, ha minden jól megy a támadónak. Ugyanis az egyezség szerint újabb nyolcmillió fontnak megfelelő összeget utalnak, ha Martialnak megvan a huszonötödik francia válogatottsága.

Jelenleg tizenötnél tart, szóval reálisan egy-másfél év kell még, amíg ez aktuális lesz. Amikor Louis van Gaal 2015-ben leigazolta a fiatal támadót, akkor harminchat millió fontos vételárban egyeztek meg, plusz ötvenmillió fontot fizethet ki viszont a klub a későbbi záradékok miatt. 

Martial idén harmincnégy meccset játszott az MU-ben, ezeken nyolc gólt szerzett. 

Rovatok