Index Vakbarát Hírportál

319. Barca-meccsén belőtte első gólját

2017. április 26., szerda 21:18

Kiütötte a biztos kieső Osasunát a spanyol bajnokság 34. fordulójában a Barcelona, 7-1 lett.

Messi lőtte az elsőt és a negyediket, majd ezután rögtön, 4-1-nél lecserélték. Duplázott André Gomes, akinek a meccs előtt egy gólja volt a Barcában, és kettőt lőtt Paco Alcacer is, neki is az első duplája volt a csapatban.

Ez eddig hat gól, a leglényegesebbet viszont egy védő szerezte, aki bár hetedik szezonját tölti a Barcelonában, sosem talált még be. 319. meccsén lépett pályára Javier Mascherano, és a Denis Suarez buktatásáért befújt büntetőhöz kvázi odakönyörögték a társak.

Piqué szólt neki, Rakitic messziről nyújtotta neki a labdát. Az argentin odaállt, és kegyetlenül bevarrta a léc alá. Megszerezte első gólját. A kispad Messivel, Suarezzel felállva tapsolta. (Ezzel lett egyébként 6-1.)

 A Real Madrid fél tízkor kezdett La Corunában a Deportivo ellen, és már az 54. másodpercben betalált, Morata szerezte a gólt.

James a 14. percben lőtte a másodikat, a Real szűk negyedóra alatt eldönthette, 0-2.

Morata a 16.-ban duplázott, csak a partjelző elnézte a lest, így a bíró nem adta meg a gólt, maradt a 0-2. Marcelo nem lesen kapta a labdát.

A Depor a félidő közepén úgy ahogy magához tért, és Andone közelről szépített, 1-2. Kakuta piszkosul eltörte ziccerben, a román remekül, egyből betette a léc alá a labdát.

Pulzált a meccs, és a 45. percben Lucas Vazquez góljával újra kettő volt közte a szünetre. 1-3.

A 68. percben James kvázi üres kapura lőtte a negyediket, Morata adta a gólpasszt. Isco volt a legjobb a pályán, zseniális dolgokat művelt. Cselezett, ő adta - többek között - a kulcspasszt a negyedik gólnál is. Aztán ő rúgta az ötödiket, 1-5. 10. gólja volt a bajnokságban, pedig általában csere.

Joselu szépített 5-2-re, de még az Isco helyére beállt Casemiro is betalált messziről, így 6-2 lett a vége a Real Madridnak.

A bajnokságot a Barca vezeti pontegyenlőségnél, de a Madrid eggyel kevesebb meccset játszott, és ha azon majd egy pontot legalább szerez - miközben a többit nyeri - bajnok lesz. Ha a Barca pontot veszít, végképp lemondhat a címvédésről.

A Barcában szerdán nem játszott az eltiltott Neymar, a pihentetett Luis Suarez és Iniesta, a Madrid pedig szokásos második csapatával állt fel Cristiano Ronaldo, Benzema, Modric és Kroos nélkül. Bale sérülés miatt hiányzott.

Primera División, 34. forduló:


    Deportivo La Coruna-Real Madrid 2-6 (1-3)
    Leganés-Las Palmas 3-0 (0-0)
    Valencia-Real Sociedad 2-3 (0-2)
    FC Barcelona-Osasuna 7-1 (2-0)

Rovatok