Index Vakbarát Hírportál

Nem vagyok rosszabb edző, mert nem nyertem semmit

2017. április 27., csütörtök 17:16

Pep Guardiola idén nem nyert semmit a Manchester Cityvel, és már nem is fog. Edzői karrierje alatt először fordul elő vele, hogy trófea nélkül marad. Mégis azt gondolja, hogy  sokat fejlődött ő is új csapatánál.

A ManCity kiesett a Bajnokok Ligájából, az FA-kupából, a Premier League-ben pedig a negyedik, öt fordulóval a vége előtt 14 ponttal van lemaradva a vezető Chelsea-től.

„Nem vagyok rosszabb menedzser, mert nem nyertem trófeát. Azt érzem, hogy jobb menedzser vagyok, mint korábban, mert sokat tanultam és tapasztaltabb vagyok. Jobban kezelek helyzeteket, mint ezelőtt" – nyilatkozta a Sky Sportstnak.

„Normál esetben, ha valami először történik meg veled, akkor annak tudod be, hogy először próbáltad. És hogy ez csak kilenc év után történt meg, az csodálatos. Ezt tanultam ebből, próbáltam, de nem voltam rá képes. Nem annál a klubnál vagyok, amelyek sok címet nyer, mint a Barcelona, a Bayern, a Madrid, az Inter, a Juventus vagy az AC Milan" – mondta.

Arról is beszélt, hogy éppen ez volt a vonzó számára a Manchester Cityben, hogy nincs akkora történelme, mint a többi angol nagycsapatnak, a Unitednek, a Chelsea-nek vagy a Liverpoolnak.

Rovatok