Index Vakbarát Hírportál

Kiesett a Sunderland a Premier League-ből

2017. április 29., szombat 18:17 | aznap frissítve

Kiesett a Sunderland, de ez igazából senkit sem lepett meg, már egy jó ideje csak a matematika éltette a Sunderland reményeit az élvonalbeli tagság megőrzésére. Most már ennek is vége, a Bournemouth elleni hazai vereséggel atom biztosan távozott az élvonaltól a táblázat legalján szerénykedő együttes. Hogy volt idejük a szurkolóknak szokni a gondolatot, azt azért mutatja, hogy a negyedik forduló óta kiesőhelyen állt a csapat, és tizenkét forduló óta tök utolsó.

A végítéletet Johsua King gólja jelentette.

A Sunderland híveinek keserűségét tovább fokozhatja, hogy a gyűlölt rivális, a Newcastle épp az elmúlt hétvégén jutott vissza az élvonalba. Ott a Liverpollal mennybemenő, majd Milánóban és Madridban nagyot bukó Rafa Benítez vezetésével tért vissza a legjobbak közé a gárda, ezzel a spanyol edző is összekaparta karrierjét. A Sunderland az idény előtt szintén egy bukott edzőre szavazott, azzal a különbséggel, hogy David Moyes a nyomába nem ért Benítez sikereinek, kudarcok terén viszont még őt is messze alulmúlta a United élén, majd a Real Sociedad padján nyújtott produkcióval. Ami azt illeti, nem bizonyult a legjobb választásnak, ráadásul a klubnál kifejezetten hosszú távon számoltak az edzővel, négy éves szerződést kötöttek vele. Moyes népszerűsége finoman szólva nincs a csúcson a szurkolók körében közölte, erre reagálva a skót közölte, hogy a szezon végén megfontolja, felálljon-e a kispadról, de a szurkolói nyomás nem fogja befolyásolni döntését. 

Hozzá kell tenni azt is, hogy a Sunderland évek óta kísértette a sorsot, folyamatosan a kiesés ellen küzdött a pocsékul menedzselt, adósságokban úszó klub, melyen tulajdonosa, az amerikai Ellis Short egy ideje hiába próbál túladni. Ezt a mostani keretet nem hogy Moyes, de valószínűleg egy Kloppba oltott Conte sem tudta volna bent tartani.

Az EPL szombat délutáni mérkőzésein ezt leszámítva túl sok minden nem történt. Mármint konkrétan esett még egy darab gól, amivel a Leicester City verte idegenben a West Bromwich Albiont (0-1), a szerzője Vardy volt.

 Említést érdemel még, hogy a Southampton-Hull City is majdnem 1-0-ás eredménnyel ért véget, csakhogy Jakupovic a 91. percben egy egészen briliáns védéssel hárította Tadics büntetőjét.

Az esti mérkőzésen a Burnley nagyon fontos győzelmet aratott az utóbbi időben jó formát mutató Crystal Palace vendégeként, ezzel lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a kiesés elleni harcban.

Premier League, 35. forduló:

Southampton-Hull City 0-0

Stoke City-West Ham United 0-0

Sunderland-Bournemouth 0-1

West Bromwich Albion-Leicester City 0-1 

Crystal Palace - Burnley 0-2

Rovatok