Index Vakbarát Hírportál

Balotelliék akkora csapást mértek a PSG-re, mint a Barca

2017. április 30., vasárnap 23:18

Nice-Paris Saint-Germain zárta a francia bajnokság 35. fordulóját vasárnap este, a hazaiak 3-1-re győztek remek kis meccsen.

A 25. percben Mario Balotelli kapott labdát a körívnél, tolt rajta kettőt, és szépen elhelyezte a labdát a jobb alsóba. Ballal, a kevésbé ügyes lábával.

A második félidőt is jól kezdték, a szünet után percekkel a portugál Ricardo Pereira csavart hatalmas gólt a jobb felsőbe a tizenhatosról. Csodálatos gól volt, Balotelli is elismerően bólintott.

A PSG-nek nagyon kellett volna a három pont a bajnoki címhez, támadtak is, és Marquinhos közeli fejesével szépítettek. 25 perc volt hátra, ebből húszat egykapuztak a párizsiak, de Cardinal kapus jól védett és a védők is résen voltak.

A 90.-ben, amikor már látszott, hogy ebből nem lesz vendéggyőzelem, a frusztráció legyőzte a PSG-t, Thiago Motta lefejelte az egyik Nice-védőt, és kiállították. Egy perc nem telt el, bevitte a kegyelemdöfést a Nice, a csere Donis közelről bólintott a kapuba egy megpattanó beadást.

Di Maria is nehezen viselte a vereséget, talpalt a legvégén, így őt is kiállították, szintén egyből pirossal.

A PSG-sek tudják, ez a zakó óriási lépés a Monacónak a bajnoki cím felé. Már csak három kör van a bajnokságból, de a Monacónak van egy elmaradt meccse, és így is három ponttal vezet a párizsiak előtt.

Vagyis a Monacónak a maradék négy meccséből elég kettőt megnyerni a bajnoki címhez, két vereség is belefér a hajrában.

A Nice a győzelemmel három pontra jött fel a PSG-re, az állás 83, 80, 77 pont a három topklub között. Az már biztos, hogy a BL-ben ők indulhatnak, mert a negyedik Lyonnak 57 pontja van.

Rovatok