Index Vakbarát Hírportál

Mourinho ezután könnyen el fogja engedni a világ legdrágább kapusát

2017. április 30., vasárnap 15:30

A Manchester United az ötödik helyről akár a dobogóra is felléphetett volna a vasárnap délben kezdődő angol bajnoki meccse után, de kiengedték a kezükből a három pontot a Swansea ellen.

Az első félidő aránylag unalmasan telt, egyszer De Geának kellett spiccel védenie, és olykor Rashford villant, de a gólt a hosszabbítás hozta meg. Rashfordot ugratták ki, ő elhúzta a labdát Fabiański kapus mellett, majd elesett. A játékvezető annak ellenére ítélt tizenegyest, hogy világosan látszott az ismétléseken, hogy a lengyel kapus visszahúzta a kezét, az angol pedig feldobta magát. Mindenki nagyon várja már a videóbíró bevezetését, addig azonban maradnak az ilyen, elsőre is kétséges, viszont bizonyíthatóan téves ítéletek.

Rooney-t azonban mindez nem zavarta, belőtte, így a félidőre a MU vonult előnnyel az öltözőbe. A második játékrészben sem pörgött fel a meccs, csak bedurvult, Baillyt sérülés miatt kellett lecserélni, de a legabszurdabb cseresorozatot a mérkőzés közepén láthattuk, a Swansea-s Britton helyére érkező Montero tíz percet sem maradhatott a pályán, egy betörés után ő is megsérült, jöhetett a helyére Olsson. Az ő az első labdaérintése után sem sokon múlt a komolyabb sérülés, miután a védője elsodorta.

Az egyenlítés és a meccs kulcsjelenete a 78. percben jött el, amikor a Swansea jutott szabadrúgáshoz 20 méterre a kaputól. A felállt sorfalból Herrera előbb kivált, és visszafutott a gólvonalra a rövid oldalt védeni, valószínűleg, ahogy az edzéseken előre megbeszélték, de a kapus, De Gea - aki a nyáron 75 millió euróért vagy egyéb konstrukcióban Madridba szerződik - integetni kezdett neki, hogy menjen inkább vissza a sorfalba, a Swansea-sek ugyanis gyorsan lereagálva az új helyzetet két játékost a sorfal mögé küldtek. Herrera szegény vissza is tért a sorfalba, Sigurðsson azonban gyönyörű szépen tekerte éppen oda a labdát, ahonnan a spanyol eljött.

Kapusbaki

1-1, és az egy pontnak a MU még örülhetett is, hiszen a meccs végén még egy óriási helyzete kimaradt Llorentének. A MU-nak sorozatban ez volt a 25. veretlenül lehozott meccse az élvonalban, ami klubrekord, ráadásul a szezonbeli tizedik döntetlenjével az Old Traffordon megközelítette az 1980/81-es szezonbeli teljesítményét, akkor 11 hazai döntetlenük volt. Összességében ez a 14. döntetlenje az idén, ami szintén csúcs.

A ponttal a MU pontszámban beérte a 4. helyen álló Manchester City-t.

Rovatok