Index Vakbarát Hírportál

3-2-re legyőzte a franciákat a magyar U17-es válogatott az Eb-n

2017. május 3., szerda 15:10

Jól indult a korosztályos Európa-bajnokság, bár Franciaország vezetett, fordított Szélesi Zoltán csapata, és megnyerte első csoportmeccsét.

Az ellenfél rúgta a mérkőzés első gólját, de a második félidő elején már megszerezte a vezetést az U17-es futball Európa-bajnokság franciák elleni meccsén Magyarország csapata. Csoboth Kevin lőtte második gólját, fordítottunk. Az 50. percben Bencze Márk remek szólógóljával már 3-1-re mentünk, ő a tizenhatoson kívülről csavart a jobb alsóba.

Csoboth első gólja:

A franciák Amine Gouiri góljával kerültek előnybe, nagyon bevágta közelről, de Csoboth egy percre rá, a 37. percben egyenlített: remekül emelte el a labdát a kapus mellet a bal alsó sarokba.

Csoboth második gólja:

Az utolsó húsz percben a franciák temérdek helyzetet hagytak ki, ziccerben gurítottak mellé, Ásványi Balázs kétszer is nagyot védett, megfogott egy közeli fejest is. Kontrából nekünk is volt helyzetünk, Schön fejelt mellé egy pontos beadást.

Bencze gólja:

A négyperces hosszabbításban voltak még meleg pillanatok a magyar kapu előtt, Ásványi kétszer is nagyot védett. A ciprusi bíró szerint aztán Opavszky megrúgta a kilépő Gouirit a 93.-ban, befújta a büntetőt, amit a francia 9-es kegyetlenül bevágott.

De több gólra már nem volt ideje, a 85.-ben a játékvezető lefújta a meccset, 3-2-re győztünk. (Ezen a szinten 2x40 percet játszanak.)

A kapitány elégedett, de ez még csak a kezdet

"Elsősorban az erős csapategységnek köszönhetjük a franciák elleni sikert. Működött a taktikánk, szép támadásokat vezettünk, gólokat lőttünk. Játékban azért voltak hibáink, ezt jelzi, hogy a franciáknak sok helyzetük volt, így Ásványi Balázs nagy védései is kellettek a győzelemhez. Rászolgáltunk a sikerre, de nem szabad elszállni, hiszen még semmi sem dőlt el, két fontos meccs vár ránk a csoportban" - értékelt Szélesi a magyar szövetség honlapján.

A magyar válogatottból hiányzott a budapesti selejtezők legjobbja, Szoboszlai Dominik, aki megsérült még a kezdés előtt.

Szélesi Zoltán szövetségi kapitány csapata drámai tornán jutott ki erre a 16-os döntőre, kétszer is a hosszabbításban sikerült megszereznie a győztes gólt Szoboszlainak. Itt Franciaországgal, Feröerrel és Skóciával kerültünk egy csoportba, az első kettő jut tovább a negyeddöntőkbe.

A következő meccsünk szombaton, Skócia ellen lesz, majd kedden Feröerrel játszunk.

U17-es Eb, B csoport, 1. forduló:


Magyarország-Franciaország 3-2 (1-1)
gól: Csoboth (37., 41.), Bencze (52.), illetve Gouiri (36., 84., utóbbit 11-esből)

A csoport másik szerdai mérkőzésén:
Skócia - Feröer-szigetek 2-0 (0-0)

    A további program:
    2. forduló (május 6.):
Franciaország - Feröer-szigetek, Zapresic 12.00
Magyarország-Skócia, Zágráb 16.00
    3. forduló (május 9.):
Franciaország-Skócia, Nagygorica 16.00
Magyarország - Feröer-szigetek, Zágráb 16.00

Rovatok