Index Vakbarát Hírportál

Tömegbunyóval zárták a játékosok az orosz kupadöntőt

2017. május 3., szerda 15:36 | hét éve frissítve

Kedden rendezték az orosz kupa döntőjét a Lokomotív Moszkva és az Ural között, a mérkőzés végjátéka emlékezetesre sikerült. És nem is azért, mert a moszkvaiak csak egy kilencvenedik percben lőtt góllal biztosították be 2-0-ás győzelmüket, hanem a háromperces ráadás végén kirobbant verekedés miatt.

Miközben a Lokomotív a jobbon szövögette támadását, a moszkvai színekben játszó Manuel Fernandes összeakadt az Ural csapatkapitányával, Artyom Fidlerrel, aki erre megütötte, majd pillanatokon belül ott termett Jefferson Farfan – Dzsudzsák egykori, szebb napokat megélt csapattársa (na nem a magyar szélsőhöz képest) – aki egy jobbossal szállt be a szóváltásba. Innentől pedig nehéz kibogozni a pontos koreográfiát, egyre többen csatlakoztak a balhéhoz, nagyjából mindenki ütött és rúgott mindenkit. A legszürreálisabb az egészben, hogy a játékvezető ott szerencsétlenkedett a tömegbunyó közepén, és közben a játék ment tovább.

Mint látható, végül csak azért állt meg a játék, mert már senkit sem érdekelt a labda, sőt beözönlöttek a gyepre a kispadon ülők is, a játékosok, és a két edzői stáb, meg aki csak épp környéken volt. Hogy tovább fokozódjon a kulturális kaland, az orosz televízió ekkor kapcsolta a pálya szélét, ahol két jól öltözött tévészakértő kedélyesen kommentálta a látványt, mintha csak egy majálison lettek volna.

Az események lezárásaként a játékvezető végül mindössze 4 piros lapot osztott ki,  hogy miért pont annyit, ő tudja, lehetett volna bármilyen természetes szám 10 és 20 között. A verekedés egyik kirobbantója, Fernandes például megúszta. A Moszkvából Farfan, és Ari kapott pirosat, míg az Uralból Fidler és Mancsurjan. Ami a verekedést illeti, Ari berepülő jobbosa, illetve Mancsurjan páros lábas hátba rúgása emelkedett ki a megoldások közül.

A bunyót lezáró végjáték egyébként csodásan oldja a feszültséget, ahogy a bíró körbeállította a négy főkolompost, majd megsorozta őket a piros lappal, azt tanítani kéne.

Rovatok