Index Vakbarát Hírportál

Dr Horváth Zsolt nem focizhat többé

2017. május 4., csütörtök 13:49

A Debrecen futballistája az év elején fertőzést kapott, a szívét meg kellett műteni, és kiderült, nem folytathatja karrierjét. Csütörtökön reggel a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt

„Egy ideig nem lehetett tudni, hogy mi a problémám, amikor megmondták, hogy mi bajom és vége a profi pályafutásomnak, az elég rémisztő volt.”  

Hobbi szinten persze mozoghat, focizhat is, „de nagyon erősen nem javallott olyan sportot űzni, amiben testi kontakt van, az ugyanis az ember életébe kerülhet” - idézi a Csakfoci a futballistát.  

Úgy érzi, az lesz számára a legnehezebb, hogy maga mögött hagyja az eddigi életét. Még még 3-4 jó évet és 1-2 rossz évet érzett magában a magyar fociban, jó szerencséje, hogy elvégzett egy iskolát, és a futball közelében maradhat jogászként.

A betegségről azt tudja, hogy arra „nincs egzakt válasza az orvostudománynak, vagyis azt nem tudják, hogy miért történt”. Amennyiben reményei szerint a következő években sikerül megoldást találni a problémájára, visszatérhet a labdarúgásba. 

A DVSC-vel  a jövő nyárig szól a szerződése, úgy látja, a csapat nincs túl jó passzban, de bennmaradnak az első osztályban.

Rovatok