Index Vakbarát Hírportál

Már egy tucatnyi, akiket Wenger majdnem megszerzett

2017. május 5., péntek 10:37

Arsene Wenger a beiN Sports csatornának nyilatkozta azt, hogy tavaly nyáron csak egy kevésen múlott az, hogy az AS Monaco fiatal sztárja, Kylian Mbappe nem került az Arsenalhoz. 

Ezen már sokan csak mosolyognak, hiszen nem csak a szurkolók, hanem a klub volt játékosai is sokat kritizálják a klub és Wenger átigazolási politikáját. A francia szakember neves játékosokat lebegtet be és aztán az egész üzletből nem lesz semmi

A Sky Sports már két éve összeállított egy olyan kezdőcsapatot, amelyet Wenger szeretet volna az Emirates-be csábítani, csak aztán valamiért mégsem jött össze. Ha most a Hart - Pique, Kompany, Varane - Pogba, Kante - Bale, Ibrahimovic, Messi, Suarez, Ronaldo tizenegy futna ki Arsenal-mezben, akkor bajnoki cím és BL-győzelem is alapelvárás lehetne. De nem az.

Joe Hartot még 2011-ben nézte ki magának, Varane-t a Lensből ismerte, de 2013-ban sem lett Arsenal-játékos. Bale-t még a Tottenhamből próbálta a másik londoni klubba csábítani. Amikor Fabregast 2003-ban kinézte magának a La Masián, akkor Gerard Pique és Lionel Messi is célpont volt, végül csak Fabregast sikerült megszerezni.

Paul Pogbára akkor akart lecsapni, amikor elhagyta a manchester Unitedet, N'Golo Kante esetében a Chelsea egyszerűen beelőzte. Cristiano Ronaldo pedig 2003-ban már a csapattal edzett, de végül Carlos Queiroz nyomására, meg nyilván sokkal több pénzért, egy évvel később az MU-t választotta. 

Ibrahimovicnak már Arsenal-meze is volt, de a svéd zokon vette, hogy próbajátékra akarják hívni. A legemlékezetesebb bukás viszont Luis Suárez volt. A 2013-ban eltiltott uruguayi kivásárlási ára 40 millió font volt, de az Arsenal ennél egy fonttal többet sem akart áldozni. A Pool ezt az ajánlatot visszadobta. Aztán Suárez visszatért, parádés idénye volt és végül sokkal többért igazolt Barcelonába.

Rovatok