Index Vakbarát Hírportál

Nikolics csinált egy büntetőt, lőtt egy gólt, mégsem lehet boldog

2017. május 7., vasárnap 12:14

A Chicago Fire a Los Angeles Galaxy vendégeként lépett pályára az MLS (amerikai profi labdarúgó-bajnokság) szombati játéknapján. A csapat magyar válogatott csatára igen eseménydús meccset zárt, és bár két gólban is döntő szerepet vállalt, nagy valószínűséggel mégsem fog tudni felhőtlenül visszaemlékezni a találkozóra.

Pedig minden jól indult, a 10. percben ugyan kicsit ügyetlenül vett át egy labdát az ötös vonalánál, de szerencséjére a védő gondolkodás nélkül felrúgta, így csapata büntetőhöz jutott, amiből – egy újrarúgást követően – megszerezte a vezetést.

A 16. percben aztán Nikolics maga is betalált, méghozzá egy okosan és pontosan megoldott egy-az-egyes szituációból. Ellenben fel vagyunk háborodva, hogy a szpíker szemérmetlenül lebosnyákozta a szerb-magyar csatárt, reméljük az illetékesek megteszik a szükséges lépéséket.

A 37. percben végképp eldönthette volna a meccset a Chicago, és személy szerint Nikolics, ám nem tudta kihasználni a hazai kapus szerencsétlenkedést, és – igaz, éles szögből –,  de nagy helyzetben az oldalhálóba lőtt.

Ami azért bizonyult komoly hibának, mert a második félidőben feltámadt a Galaxy, és végül kiegyenlített. Így a meccs 2-2-es döntetlennel zárult, pedig Nikolicsék egy győzelemmel a vesztett pontok tekintetében dobogós helyre érhettek volna a Keleti Konferenciában.

A mérkőzés összefoglalója:

Rovatok