Index Vakbarát Hírportál

Óriási szerencséje Buffonnak, hogy nem ő védett a Torino ellen

2017. május 7., vasárnap 14:47 | aznap frissítve

A szerdai Bajnokok Ligája elődöntőben Monacóban nyerő Juventus tartalékos felállásban vágott a torinói derbinek. Többek közt Higuain, Pjanic, Alex Sandro, Dani Alves, Chiellini és Buffon is a padról figyelte a meccset, bár előbbi három játékos végül becserélésre került.

Nevezettek utólagos bevetésére főként azért volt szükség, mert hiába játszott közepes teljesítménnyel is meglehetős fölényben a Juventus, a góllövéssel komoly gondjaik akadtak. 

Aztán, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a második játékrészben egy szórványos támadás végén, egy balszerencsés kezezés révén szabadrúgáshoz jutott a Torino, Adam Ljajic pedig akkora kapufás gólt lőtt a jobb felső sarokba, hogy Buffon hálát adhatott a sorsnak, amiért ezt nem a gólvonalról kellett végignéznie.

Öt percre rá aztán megint fordulat történt, Acquah kapta meg a második sárgáját, miután kilométerekről becsúszva tökéletes ütemben érkezve szerelte Mandzukicot, apróbb szépséghiba, hogy talppal és nyújtott lábbal. Hogy a játékvezető utóbbiért adta-e a második sárgát, vagy nem látta, hogy a labdát érte el előbb, az nem derült ki. Szinisa Mihajlovics az esetnél elővezetett produkciójáért szintén a kiállítás sorsára jutott.

Emberelőnyben és a cserékkel megerősítve aztán Juventus minden addiginál intenzívebb helyzetkihagyó parádéba kezdett, míg végül Higuain csak lőtt egy klasszisgólt, ezzel döntetlenre mentve a meccset.

A végeredmény azt jelenti, hogy  a Juventus szurkolóinak egy fordulót még biztosan várniuk kell a bajnokavatással.

Rovatok