Index Vakbarát Hírportál

Verratti a PSG-ből belőtte a szezon legsportszerűtlenebb gólját

2017. május 7., vasárnap 15:21 | aznap frissítve

Bár Marco Verratti a világ egyik legjobb középpályása, de gólt csak ritkán lő. A Bastia ellen speciel sikerült neki, de utólag tán maga is jobban örült volna, ha nem így történik.

A meccs hevében persze még úgy tett, mintha minden rendben lett volna a találattal, ami ráadásul egy látványos lövésből született. Apróbb hiba a történetben, hogy a Bastia kapusát azért érte készületlenül a lövés, mert éppen Blaise Matuidinak, azaz Verratti csapattársának állapotával volt elfoglalva, aki sérülten feküdt a kapu mellett.

Matuidi egy szerelést követően maradt a földön, majd forgolódott a gyepen a lábát fogva hosszasan. Amint kiment a labda, Jean Leca, a Bastia kapusa oda is lépett hozzá, hogy segítsen. Mint a videóból látható, a zavart az okozta, hogy a PSG játékosainak jelentős része a bedobást követően abban a hitben sétálgatott a gyepen, hogy Verratti ki fogja rúgni a labdát, mivel Matuidi nem kelt fel, és ebben a hitben volt a kapus is, aki épp azt mutatta Verrattinak, hogy "rúgd már ki haver, hát itt fekszik a csapattársad", amikor az olasz meglepte egy átemeléssel.

Szóval nem volt valami szép dolog – finoman szólva–, hiába nézett ki jól a lövés. Amúgy nagy szükség sem volt rá, mivel a PSG ekkor már vezetett, illetve végül simán, 5-0-ra nyert.

Rovatok