Index Vakbarát Hírportál

Az ember, aki 57 címet nyert a Barcával

2017. május 8., hétfő 14:01

A szombati Barcelona-Villarreal előtt köszöntötték azt a testes, ősz urat, akit évek, sőt évtizedek óta láthatunk a Barcelona meccsein a kispad körül tüsténkedni. Igazi álommeló az övé, az a dolga, hogy minden játékos, illetve a stáb minden tagja jól érezze magát, minden papírmunka rendben legyen a meccsek előtt, közben és után.

Carlos Naval mindig ott van a csapat körül, ő a klub intézője, immár 30 éve, úgyhogy szerveztek neki egy kis ünnepséget a kezdés előtt.

A 62 éves Navalt meglepték, meghívták a családját, kapott egy 30-as mezt bekeretezve, a játékosok és más klubok intézői videóüzenetet küldtek neki, amit a Nou Camp kivetítőjén játszottak le.

Naval 18 évesen csatlakozott a Barcelonához, a legfiatalabb gyerekfocisták igazolásait intézte. 21 évesen vitték el katonának, utána pár évig nem akadt neki munka az egyesületnél, így csak 1980-ban térhetett vissza, amikor a korosztályos csapatoknál kapott feladatot. Azóta megszakítás nélkül ott van, 1987 óta a felnőttek körül.

Egészen elképesztő karrier az övé. Az első csapatnál Luis Aragones volt az edző, amikor kezdett, aztán dolgozott Cruyff, Robson, Van Gaal, Rijkaard, Guardiola, Vilanova majd most Luis Enrique mellett. A futballistákat, akik megfordultak ezidő alatt a Barcánál, elkezdeni sem érdemes sorolni. Busquets azt üzente neki a videóban: Köszönjük, hogy mindig ott vagy!

Naval 2157 meccsnél jár a Barcával és 57 trófeánál.

Ezt a rekordot valószínűleg soha, senki nem fogja megdönteni.

Rovatok