Index Vakbarát Hírportál

Három köténygól után hűtheti a pezsgőt a Chelsea

2017. május 8., hétfő 22:49

A Middlesbrough hétfő esti legyőzésével nagyon közel került a Chelsea a klub történetének hatodik bajnoki címéhez, hiszen három fordulóval a vége előtt hét ponttal előzik a második Tottenhamet.

Antonio Conte csapata az első félidő közepén döntötte el a bajnokit, a 23. percben Diego Costa, 11 perccel utána Marcos Alonso talált be – kicsit hasonló volt mindkét gól, mélységi beívelés után jött a lövés, de míg Costának lényegében nehezebb lett volna kihagynia egyedül a kapu előtt, addig honfitársa nagyon kisodródott szögből, a Middlesbrough-kapus Brad Guzan mellényúlásának köszönhetően szerzett gólt.

A  végeredményt Nemanja Matic állította be Eden Hazard cselei és Cesc Fábregas – a meccsen adott második – gólpassza után, a Chelsea 3-0-ra nyert, ráadásul mindhárom Chelsea-gólnál kötényt adtak Guzannak, ezeket a szerb gólja után csokorba is szedték.

Costának ez volt a 20. gólja a bajnokságban, ő lett a harmadik Chelsea-támadó, aki két szezonban is elérte ezt a számot Didier Drogba és Jimmy Floyd Hasselbaink után.

A Chelsea utoljára 2014-15-ös szezonban volt bajnok, az újabb címhez egyetlen győzelem elég lesz nekik: a folytatásban a nyolcadik helyen álló West Bromwich Albion (idegen), a 15. Watford (otthon), és a tökutolsó Sunderland (otthon) ellen játszanak még. Már pénteken ünnepelhetnek, aznap este 9-kor játszanak a WBA-val.

Vereségével a Middlesbrough már biztosan kiesett a Premier League-ből.

Rovatok