Index Vakbarát Hírportál

Ha nyernek az U17-esek, Anglia vagy Írország jön az Eb-n

2017. május 11., csütörtök 09:46

Az Anglia-Írország párharc győztese lenne a magyarok ellenfele az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében, ha a negyeddöntőbben sikerülne megverni a törököket. 

Anglia elég kemény ellenfél: három győzelemmel és 10-1-es gólkülönbséggel végzett a D csoport első helyén, Írország egy győzelemmel, két vereséggel és 2-9-es gólkülönbséggel zárt a C csoport második helyén.

A korosztályos magyar csapat pénteken délben Nagygoricán játszik a törökökkel a negyeddöntőben. Az Anglia-Írország negyeddöntőt szombaton délben szintén a nyolcezer férőhelyes Radnik Stadionban rendezik meg. Az elődöntő kedden lesz. 

Ha a magyar csapat bejutna az elődöntőbe, azzal kvalifikációt szerez az U17-es világbajnokságra, amelyet október 6. és 28. között rendeznek Indiában.

Ha nem sikerül győzni, akkor is van még esély a vb-szereplésre: az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztes csapatai közül melyik kettő játszhat egymás ellen a torna ötödik helyéért, amely szintén vb-indulást ér. A csoportkörben elért eredmények alapján csak az angol és a német válogatott előzi meg a magyarokat, írja az MTI. 

Az U17-es válogatott története során először jutott egyenes kieséses szakaszba az Eb-n, miután két győzelemmel és egy döntetlennel zárta a csoportkört.

Rovatok