Index Vakbarát Hírportál

Cserecsatár hozta a Chelsea bajnoki címét

2017. május 12., péntek 22:54

A tavalyi tizedik hely után idén megnyerte az angol labdarúgó-bajnokságot a Chelsea. A 36. forduló pénteki meccsén a West Bromwich Albion vendége volt a londoni csapat, és a 82. percben Batshuayi gólja a győzelmet, egyúttal behozhatatlan pontelőnyt jelentett.

A Chelsea hatodszor ünnepelhet, legutóbb 2015-ben volt bajnok a klub, akkor még José Mourinhóval. 

A Tottenham csak vasárnap játszik, de már nem tudja utolérni riválisát, ugyanakkor a BL-helye már biztos a másik londoni csapatnak is.

Batshuayi hat perccel korábban állt be, Pedrót váltotta, jó edzői húzás volt beállítása, ahogy az egész szezonban jó döntéseket Antonio Conte.

A gól egy ritka rossz lövés után született, Azpilicueta beadása azonban tökéletes volt, amire jól érkezett a belga csatár.

Bajnok a Chelsea

A Chelsea fölényben volt, 24-7 volt a kapuralövések aránya, de csak ötször találták el a kékek a kaput, vagyis nem koncentráltak a legjobban.

Az Európa-bajnokság után igazolta le Contét Roman Abramovics - a kaitányi posztról hozta el -, és az olasz edző első évében rögtön megnyerte a Premier League-t. Korábban a Juventusszal is ünnepelhetett aranyat.

Tavaly is olasz edző nyert, Claudio Ranieri a Leicesterrel.

A tabella:

Borítókép: Reuters

Rovatok