Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám: 11 perc, 1 gól, 1 gólpassz

2017. május 13., szombat 16:03

Szalai Ádám 11 percen belül szerzett egy gólt és adott egy gólpasszt a Bundesliga 33. fordulójában. 

A negyedik helyen álló Hoffenheim jól bekezdett idegenben a Werder Bremen ellen. A vendégcsapat már a hetedik percben vezetést szerzett. A Werder bizonytalankodó védőjétől Uth szerezte meg a labdát a 16-osnál, Szalaihoz passzolt, a magyar csatár pedig hálóba gurított a hetedik percben. A szezonban ez volt a nyolcadik Bundesliga-gólja.

A második gólt is hamar összehozták Szalaiék, a 11. percben ő készített elő, és Kramaric fejezte be az akciót.

A Hoffenheim továbbra is nyomás alatt tartotta a Werdert, a 40. percben már 3-0-ra vezetett. A bal oldalon felfutó Zuber kapott egy hosszú indítást a félpályáról, befutott a kapu elé, egy csellel helyet csinált magának, majd laposan a kapuba gurított 13 méterről.

A második félidőben Szalai csapata ott folytatta, ahol abbahagyta. A 49. percben Kramaric duplázott, majd két perccel később a védő Bičakčić fejelt kapuba egy szöglet után, és így már 5-0-ra ment a Hoffenheim.

Az 59. percben Gebre Selassie szépített, egy beadás után fejelt kapuba a védők között. A Hoffenheim ezután nagyjából el is engedte a meccset, a következő tíz percben Nagelsmann edző három helyen is változtatott. Két csatárát, Uthot és Szalait is lehozta a sárga lapot középső védője, Süle mellett.

A 86. percben a Werder még egy gólt szerzett Bargfrede révén, majd a 90.-ben Bauer is betalált, és ezzel beállította a 3-5-ös végeredményt.

A győzelemmel a Hoffenheim pontban utolérte az Augsburggal döntetlenező Dortmundot, csak rosszabb gólkülönbségével negyedik, így az utolsó fordulóban még elérhetik Szalaiék a dobogót.

A Hertha hozta a kötelezőt, 2-0-ra verte a liga utolsó helyén álló és már kiesett Darmstadtot. A meccs már az első félidőben eldőlt, Kalou a 14. percben szerzett vezetést, majd a 28.-ban Torunarigha volt eredményes. Dárdai Pál csapata a győzelemmel 49 pontos, a Bundesliga ötödik helyén áll, egy ponttal megelőzte a most 1-1-et játszó Freiburgot.

A bajnokság másik kiesője az Ingolstadt lett. 

Eredmények:

Rovatok