Index Vakbarát Hírportál

Nacho? Hogy a fenébe rúghatta egyáltalán el a szabadot?

2017. május 14., vasárnap 21:14

Gyorsan elintézte a meccsét a spanyol liga 37. fordulójában a Real és a Barca is, mindkét csapat 2-0-ra vezetett a szünetben.

Kiemelkedik a Real vezető gólja a négy találatból, a cserehátvéd Nacho rúgta szabadrúgásból. Egyértelmű a kérdésözön. Cserehátvéd? Szabadrúgásból? Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos földjén hogyan történhetett ez meg?

Hát így:

Vagyis hogy a Sevilla nem figyelt arra, hogy a Madrid nem kéri ki a sorfalat a bírótól, és Nacho üres kapura berúgta a labdát. BLASZ4-ben is leszúr az edző, ha ilyenkor senki nem áll a csapatból a labda mögé, nehogy gyorsan elvégezzék a szabadrúgást. A Sevillából senki nem tette, Nacho meg kapcsolt, és berúgta. Annyira könnyű volt egyébként, hogy BLASZ4-ből is sokan becsavarták volna, de a lényeg az ötlet.

A Sevilla utána Cristiano Ronaldótól is kapott egy gólt, amikor a kapusról kipattanó labdát belsőzte be öt méterről.

A vendégek pedig nem játszottak rosszul, Jovetic egy kapufát és egy lécet is rúgott, és kihagyott egy ziccert a szünetig. A második félidő elején már szépített, 2-1.

Cristiano a 78.-ban zárta le a meccset egy meglehetősen nagy góllal, 3-1.

Kroos a 84.-ben talált be, ezzel lett 4-1.

A Barca góljait Las Palmason Neymar és Luis Suarez szerezte az első félidőben. De itt is jött a szépítés, Bigas a 63.-ban, lenullázták a Barca védelmét.

A Barca tudott válaszolni, öt percen belül Neymar fejelt egyet, 3-1.

Neymar nem lassított, a 72.-ben meglett a mesterhármasa, 13. bajnoki gólja a szezonban, 4-1. Brazilos, vagy inkább neymaros találat. A meccset 36 forduló után 10 góllal kezdte, 30 százalékát ennek megrúgta bő 70 perc alatt.

Messi nem talált be, ez csak amiatt érdekes, hogy a Las Palmas stadionja az egyetlen, ahol még nem lőtt gólt a mostani 20 első ligás stadion közül.

A Real és a Barca is 4-1-re nyert, így a bajnokság az utolsó fordulóban dől el. Bár úgy tűnik, hogy a lehető legszorosabb - 87-87 -, és a Barca jelenleg vezet, de a Madridnak van egy elmaradt meccse Vigóban, a Celta ellen, amit szerdán pótolnak be. Ha azt nyerik, vagy csak ikszelnek, pontelőnnyel mennek neki a jövő vasárnapi zárókörnek. Vagyis a sorsuk Ronaldóéknak van a saját kezükben, Messiéknek nincs.

Rovatok