Index Vakbarát Hírportál

Nikolics nagy meccse: két gól, gólpassz a címvédő ellen

2017. május 14., vasárnap 08:06

Nagyon elkapta a fonalat a magyar válogatott futballista, Nemanja Nikolics az amerikai bajnokságban: a címvédő Seattle Sounderst ellen megnyert meccsen duplázott, volt egy gólpassza, és kiharcolt egy tizenegyest is.

A Chicago Fire támadója azzal kezdte, hogy a huszonharmadik percben kiharcolt egy büntetőt, amit ugyan kihagyott a csapattársa, de újra kellett rúgni, mert a bíró kiszúrta, hogy a vendégkapus nem a gólvonalon állt a rúgás pillanatában. Az ismétléshez már Nikolics állt oda, magabiztosan be is lőtte. A Sounders három perc múlva Dempsey bombájával válaszolt, a második félidő viszont már a chicagóiaké volt. 

Előbb Accam talált be a 60. percben, majd Solignac szerzett gólt, ebben is benne volt Nikolics, mert a beadás után belepiszkált a labdába, de nem sikerült kapura irányítania, így róla pattant Solignac elé, aki közelről bevágta. 

A 76. percben Nikolics állította be a 4-1-es végeredményt, tíz méterről kotorta be a labdát. 

A magyar futballista legutóbbi három meccsén négyszer talált be, összesen tíz bajnoki mérkőzésen lépett pályára ebben a szezonban új csapatában, és már nyolc gólnál jár, ezzel holtversenyben vezeti az MLS góllövőlistáját. 

A Chicago a győzelemmel a keleti főcsoport hatodik helyén áll. 

Rovatok