Index Vakbarát Hírportál

Visszavonul a vb-2. argentin futballista

2017. május 15., hétfő 16:30

Bejelentette visszavonulását a 36 éves Martín Demichelis, az argentinok világbajnoki ezüstérmes labdarúgója.

"Sajnos a lábaim már nem elég erősek ahhoz, hogy folytathassam a játékot" - mondta Demichelis a hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette, már nem képes annyira összpontosítani, amennyire a legmagasabb szinten szükséges, írta az MTI.

A 36 éves hátvéd a River Plate csapatától 2003-ban került a Bayern Münchenhez, ahol hét évet töltött, később az Atlético Madrid, a Manchester City és az Espanyol futballistája volt, jelenleg pedig a Málaga játékosa, ahol 2011 és 2013 között már egyszer futballozott.

Angliában két éve azzal okozott botrányt, hogy a FA tiltása ellenére többször is fogadott különböző futballmeccsekre. 2015-ben bevezetett szabályok szerint Angliában a profi labdarúgóknak és edzőknek tilos futballmeccsekre fogadniuk.

Németországban 11 címet nyert: bajnok és kupagyőztes is négyszer volt, kétszer Ligakupát, egyszer Szuperkupát nyert. De volt angol bajnok, illetve a Bajnokok Ligája-döntős, hazájában kétszer végzett az élen.

Az argentin válogatottban 51-szer szerepelt, és a 2005-ös Konföderációs Kupán, a 2014-es világbajnokságon és a 2015-ös Copa Americán is ezüstérmet szerzett.

"Az volt az álmom, hogy Málagában fejezzem be a karrieremet, mert ez a klub mindig különleges helyet foglal el a szívemben, megtiszteltetés, hogy innen vonulhatok vissza. Itt bíztak bennem és hitet adtak, hogy tovább játszhassak" - nyilatkozta Demichelis. A védő vasárnap a Real Madrid ellen játssza utolsó meccsét.

Ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor a Real elleni találkozó lesz a 399. bajnoki meccse. Egész pályafutása során élvonalbeli bajnoki, kupameccseken és a válogatottban összesen 599. találkozón lépett pályára, tehát a hétvégén a hatszázadik meccsén fogja befejezni. 

Rovatok