Index Vakbarát Hírportál

Mini szögletet ért az arsenalos bénázás

2017. május 16., kedd 23:19

Az Arsenal már nem lehet ötödiknél rosszabb a Premier League-ben, miután 2-0-ra megverte a Sunderlandet a 37. játéknapon. A szintén nyerő Manchester City még dobogós is lehet.

Az Arsenalnak kötelező volt győzni, hiszen a Sunderland a legutolsó a bajnokságban, ráadásul már ki is esett. Sokáig azonban jól tartotta magát, az Arsenal csak a 72. percben szerezte meg a vezetést.

Az akció Öziltől indult a balszélről, a középre adott labdáját már a védők mögé futva kapta vissza, a kapu előtt érkező Alexis Sáncheznek pedig csak bele kellett tennie a lábát a belőtt passzba. A 81. percben is Alexis Sánchez volt jó időben, jó helyen. Ezúttal jobbról érkezett beadás. Giroud tette akrobatikus mozdulattal kapura, de Pickford reflexből védett. A másik saroknál érkező Sánchez fejesénél viszont tehetetlen volt. 

A meccs egyik legfurcsább jelenetét viszont Cech és Monreal hozta össze a második félidő elején. A kapuból kijött kapus csak hason csúszva tudta kitolni az üres kapura tartó hazaadást. A játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt az ötös sarkáról, de ezzel a miniszöglettel nem tudott élni a Sunderland, a beemelt labdát könnyedén kifejelték.

Az Arsenal a győzelemmel már 72 pontos, jelenleg az ötödik, a mögötte lévő és még két meccset játszó Manchester Unitednek (65 pont) már nincs esélye behozni. Az Arsenal viszont még leelőzheti a Liverpoolt (73 pont), amit éppen a Manchester City (75 pont) tolt le a negyedik helyre.

A Manchester City a West Bromwichot 3-1-re verte. Az első félidőben  két perc alatt két gólt hozott össze Pep Guardiola csapata. A 27. percben egy sarkazással induló akciót a középen érkező Gabriel Jesus fejezett be, majd két perc múlva De Bruyne következett egy kapáslövéssel 18 méterről. A harmadik gólt egy kényszerítő után Yaya Touré gurította az 57. percben. A WesBrom Robson-Kanu góljával szépített a 87. percben.

Rovatok