Index Vakbarát Hírportál

Katonaruhába öltözve tiltakozott 2000 drezdai drukker

2017. május 16., kedd 08:11 | aznap frissítve

Nem mindennapi látványosságot hozott a hétvégén lejátszott Karlsruhe-Dynamo Dresden, Bundesliga 2-es meccs. Mintegy kétezer drezdai drukker katonai szerelésbe öltözve, „Harcolj a DFB ellen” felirattal utazott el idegenbe – a DFB a német labdarúgó-szövetség rövidítése –, és hatalmas pirotechnikai bemutatóval tiltakozott a német szövetség korábbi döntése ellen.

Annyit az előzményről, hogy a Karlsruhe ultrái a legutóbbi hazai meccsen olyan pirotechnikai bemutatót tartottak, hogy még a Stuttgart elleni meccset is rövid időre félbe kellett szakítani. Erre a DFB megbüntette a hazai csapatot és a Drezda ellen szektorokat zárt be, így csak 6000 nézőnek jutott volna hely.

A hazai drukkerek erre bojkottálták a meccset, nem úgy a vendégek, akik kétezren jöttek és tartottak akkora pirobemutatót, hogy még most száll a füst Karlsruhe felett. Ezzel próbáltak tiltakozni a szerintük szurkolóellenes döntés ellen.

A játékosokat is feltüzelhette a lelátó drezdai részén zajló kavalkád, mert egy hétgólos meccset vívtak, amelyből 4-3-mal a Dynamo jött ki jobban. A Karlsruhénak már mindegy volt, hetekkel ezelőtt kiesett a másodosztályból.

További képeket itt lehet megnézni.

Rovatok