Index Vakbarát Hírportál

Munkából lógtak el, hogy megnézzék a 0-8 visszavágóját

2017. május 17., szerda 18:47

A világ legfeleslegesebb visszavágójának tűnhetett a szerda délutáni Budafok-Ferencváros Magyar Kupa-elődöntő, meg a legérdektelenebbnek is. Az első mérkőzésen ugyanis a Fradi bő harminc perc alatt eldöntötte a továbbjutást, és 8-0-val küldte haza az NB III.-as Budafokot. 

Ennek ellenére egy hangulatos külvárosi futballünnep lett belőle. A budafoki klub történetének ez a kupaelődöntőbe jutás volt a legnagyobb sikere azóta, hogy a negyvenes években az élvonalban szerepelt, fel is készültek rá a rendezők rendesen, volt erre az alkalomra készített sál, emlékjegy, ingyen zászló. 

Az első meccses 0-8 meg az összes létező napirenddel összeegyeztethetetlen hétköznap délután hármas kezdés ellenére jöttek a szurkolók rendesen, ment is a sztorizás arról, ki hogyan lógott el a munkából, vagy mit kamuzott a főnökének, hogy kiérjen a visszavágóra.

Legutóbb amúgy tizenhat éve történt olyan, hogy egy harmadosztályú klub eljutott a négyig a Magyar Kupában, akkor a Tápiószentmárton menetelt be, és hazai pályán fogadta a Vasast négyezer ember előtt. Végül 4-1-re győzött a vendégcsapat. 

A majálishangulatú kezdésre Budafokon is összejött 2000-2500 ember, a sor akkor fogyott el kint, amikor a meccs már a tizedik percben járt. A belépés maga amúgy ingyen volt, de fel kellett venni egy ingyenes emlékjegyet, ezzel lehetett bemenni. 

A meccsen húsz percig tartotta magát a hazai csapat, aztán jött a fradis Kundrák, és megszerezte a vezető gólt. Erre egy volt fradista, Csizmadia Csaba válaszolt, vagyis egyenlített a Budafok, rögtön ki is tört a népünnepély.

Innentől kezdve kábé mindegy volt, mi lesz a végeredmény, mert sikerült legalább gólt lőni a Ferencvárosnak, ami ezután gyorsan be is rámolt kettőt. A Budafok aztán a szünet után megnyomta a második félidő elejét, a 49. percben Kovács Dávid klasszul elküldte az emberét, majd a hosszúba tekert. 

A 3-2 után a hazai csapatának megvolt az esélye, hogy egyenlítsen, mert beszorította a Fradit, de nem sokkal később a vendégek helyretették a Budafokot, és Moutari egy kontra végén beállította a 4-2-es végeredményt. 

A Ferencváros 12-2-es összesítéssel KO-zta a XXII. kerületi csapatot, de ez a világon senkit nem érdekelt a hazai szektorokban, ez a hazai meccs volt a menetelés utáni jutalom.

Az angol FA-kupában minden második-harmadik évben van egy jó sztori, ahogy egy-egy alsóbb ligás klub elverekszi magát a későbbi körökig. Ez a szerdai meccs is tök jó promója volt annak, hogy mekkora potenciál lehetne a Magyar Kupában az első osztályon túli csapatok számára, ha valamivel nívósabb lenne a sorozat. 

A Ferencváros kettős győzelemmel ment a kupadöntőbe, a Budafok pedig jövőre már az NB II.-ben folytatja. 

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:

Budafoki MTE (III.)-Ferencváros 2-4 (1-3)

gólszerzők: Csizmadia (25.), Kovács D. (49.), illetve Kundrák (21., 34.), Hajnal (30., 11-esből), Moutari (71.)

Továbbjutott: a Ferencváros kettős győzelemmel, 12-2-es összesítéssel.

Rovatok