Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo nagy góllal döntött meg egy óriási, korszakos rekordot

2017. május 17., szerda 22:12

Cristiano Ronaldo a szerdai Celta-Real Madrid 10. percében belőtte 367. bajnoki gólját. Kötényben rúgta el a labdát a kitámadó védőnek, a kapus mozdulni sem tudott. 1-0-ra vezetett a Real Madrid, ami a spanyol bajnoki címért hajt. Ezt a meccset februárról halasztották el, csak most volt idő bepótolni.

A 367 egészen különleges, ezzel ugyanis a portugál az európai topligák történetének gólkirálya lett. Vagyis az angol, a német, az olasz, a spanyol és a francia ligát tekintve nem lőtt nála több gólt senki.

A 32 éves szupersztár az angol Jimmy Greaves csúcsát lépte át, ő hazája első osztályában szerzett 366-ot, 528 meccsen. C. Ronaldónak mindössze 420 meccs elég volt. (Messi 381 meccsen 347 gólnál jár.)

Ronaldo az angol Premier League-ben, a Manchester Unitednél 84-et vágott, Spanyolországban 283-at.

A második félidő 4. percében Cristiano Ronaldo berúgta a 368.-at is, 2-0-ra vezettek Vigóban. (Ronaldo mindkét gólját a kevésbé ügyes, bal lábával szerezte.)

A 62. percben a bíró második sárgával leküldte a legjobb celtást, Iago Aspast. Az első félidőben büntetőt reklamált, a második lapnál a spori szerint műesett, ami tévedés, Sergio Ramos belement.

Guidetti egy megpattanó lövéssel így is szépített, de a Real tempóját nem bírhatták, Benzema és Kroos góljával alakult ki a 4-1-es végeredmény.

A győzelem még közelebb lökte a Real Madridot a bajnoki címhez: az utolsó, malagai bajnokijukon már egy döntetlennel, azaz egy ponttal is bajnokok lesznek.

Azt a meccset vasárnap este nyolckor kezdik, ahogy a három pont hátrányban lévő Barca meccsét is. Messiék az Eibart fogadják, és csak akkor nyerhetnek, ha a Madrid kikap.

Rovatok