Index Vakbarát Hírportál

A mindenségedet, te aztán gyorsan tanulsz

2017. május 17., szerda 10:06

Már csak egy pont választja el a Felcsútot, hogy ismét az NB I.-ben szerepeljen, a kieső helyen álló Cegléd ellen meg is teheti mindezt.

A télen szerződtetett Pintér Attilával a klub honlapja közölt interjút, amelyikben csak négyszer használja kedvenc kifejezését: úgy gondolom. Ennél kissé fontosabb, elmondta, olyan edzőnek tartja magát, akivel játékosként szívesen dolgozott volna.

Elmesélte azt is, hogy Verebes József volt nagy hatással rá, ő indította el a pályáján. Egészen pontosan így történt.

Amikor vége volt az edzéseknek, különböző mérkőzéseket néztünk a tévében. Ilyenkor mindig megkérdezte: látod?” Visszakérdeztem: „mit, mester?” Erre azt mondta: figyelj ide, fiam! Te jó játékos vagy, te vagy a jobb kezem a pályán. Ott az történik, amit én mondok neked, te irányítod a csapatot, kezdd el másképp figyelni a meccseket, hiszen belőled jó edző is válhat. Eltelt egy jó hónap, elkezdtem úgy nézni a találkozókat, ahogy ő mondta, azaz nem csak a játékos szemével. Aztán egyszer azt mondtam: látja, mester? Ő visszakérdezett: mit? Elmondtam neki, amit megfigyeltem, erre így felelt: A mindenségedet, te aztán gyorsan tanulsz!”

A győri időszakról egyébként van fent egy igen tanulságos videó a neten - ekkor már a Mágus ült a kispadon -, ebből sok mindent leszűrhetünk, csak azt nem, mennyire nagyszerű játékos volt. Az akkor 27 éves Pintér mintha nem teljesen érezte volna a meccs ritmusát, pedig nem világverő volt az ellenfél, hanem a Csepel.

De ne legyünk ennyire szigorúak hozzá, hiszen volt egy spanyolok elleni válogatott meccs 1989-ben, amikor két gólt rúgott. Íme.

Pintér egyébként messze eredményesebb nemzetközi mérleggel rendelkezik, mint Verebes, aki mindössze egyetlen kupapárharcot nyert meg. A Valur Reykjavikot bírta elbúcsúztatni azzal az itthon nagy hírnevet szerző ETO-val. Pintér ellenben szintén a Győrrel legalább kiverte egyszer a Montpellier-t.

Rovatok