Index Vakbarát Hírportál

Csak a feleségek nem örülnek Dárdai legnagyobb sikerének

2017. május 18., csütörtök 21:23

Múlt szombati darmstadti győzelmével (2-0) nemcsak megszakadt rossz idegenbeli sorozata a Hertha BSC-nek, de az ötödik helyét is visszavette a Bundesligában. Ha ezt a pozíciót megtartja az utolsó fordulóban, akkor közvetlenül az Európa Ligája főtáblájára kerül. Tavaly a hetedik helyen végeztek, akkor selejtezőt kellett játszaniuk, és a dán Bröndby kiejtette őket.

Az utolsó fordulóban, szombaton a Leverkusen lesz az ellenfelük, amelyik mélyen várakozás alatt szerepelt – Dárdai a dobogó tetejére várta őket a szezon előtt -, és ugyan gond nélkül bentmaradt, április ötödikén nyert utoljára.

„A kezünkben van a sorsunk, a két középső védő visszatér, Skjelbred játékára is van esély a középpályán. Nem érdekel a kispadon, hogyan alakul a többi meccs, csak a sajátunk számít. A sajátunkat szeretnénk megnyerni, a többiek esetleges botlása másodlagos. Óriási esély előtt állunk, az egész szezon teljesítményére feltehetnénk a koronát” – magyarázta a Kicker cikkében a 41 éves magyar edző.

A nagy riválisok közül az újonc Freiburg a Bayern Münchenhez megy, a Köln pedig a nagy hajrával bentmaradó Mainzot fogadja.

Így néz ki a tabella pillanatnyilag:

Egy döntetlennel is már elcsípnék az ötödik helyet, ha a Freiburg nem veri meg a Bayernt. A Köln pedig hiába nyer, már akkor sem érhetik utol a berlinieket.

Nagyon pozitív jeleket tapasztalt a hét eddigi edzésein, és tudják, egy jó csapattal mennek csatába, amelyiknek van sebessége. Ők azonban motiváltak - a Bundesligában ez nem is lehet másként -, és az utolsó tartalékaikat is mozgósítják, hogy ünnepelni tudjanak.

„Nagyon szerencsések lennének a szurkolók, ha szeptembertől Európa Liga meccseken láthatnák a csapatot, jó ellenfelekkel szemben, de ugyanolyan szerencsések a fiatal játékosok, akik komoly nemzetközi rutint szerezhetnek. A szponzorok is biztosan örülnének, pozitív lenne az arculatunk. Egyedül a feleségek nem örülnének, mert kevesebbet látnának minket, mert a kettős terhelés miatt hét közben is úton lennénk” – viccelődött mondandója végén.

Michael Preetz menedzser azt emelte ki, hogy az egész szezonban megvolt az esélyük a közvetlen Európa Ligába jutásra, most nyilván szeretnék ezt bebiztosítani, megtenni az utolsó lépést. 17.20-kor elégedetten ünnepelni szeretnének, de nem lesz előre elkészített póló, sem tervezett ünnepség.

„Július harmadikáig, a következő szezon kezdetéig lesz elég időnk örülni” – állapította meg.

55 ezer nézőt várnak, vagyis vélhetően nem lesz telt ház, noha a Hertha 2009-es negyedik helye óta nem volt ilyen magasan a Bundesligában, akkor még Dárdai Pál a középpályán szűrte és építette a támadásokat.

Rovatok