Index Vakbarát Hírportál

Minden a Juventusé lehet az idén

2017. május 21., vasárnap 17:01

Egy fordulóval az olasz bajnokság vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a Juventus, amely így sorozatban a hatodik bajnoki címét szerezte vasárnap délután (hivatalosan ez volt a 33.). Hazai pályán a kiesőjelölt Crotonét fogadták (3-0). A gólokat Mandžukić, Dybala és Alex Sandro lőtték, Dybala szabadrúgását érdemes megnézni.

Az olasz bajnoknak 88 pontja van, a második Romának 84, a 3. a Napoli 83 pontos. 

A Juventus a hét közepén begyűjtötte az Olasz Kupát is, a Laziót verte 2-0-ra, így a bajnoksággal máris duplázott, és sokan fogadnak arra, hogy június 3-án végre beérik a gyümölcs, és a Bajnokok Ligája döntőjében, a Real Madriddal szemben sikerül a BL-serleget is elnyerniük, ezzel teljessé téve a torinóiak álmát.

Erről a torinói gárdáról rengeteg pozitívum elmondható. A csak negyedik legerősebbnek számító bajnokságból sikerült a legjobb öt európai csapat közé beverekednie magát, és amely az elmúlt években olyan csapatokat vert ki a BL-ből mint a Real Madrid vagy éppen az idén a Barcelona.

Már azt is láthattuk, mire képes ez a csapat Contéval, de igazán Allegri mester alatt váltak ütőképessé nemzetközi szinten. Allegrit szakértők Lippihez hasonlítják, kiváló taktikai érzékkel, hatalmas munkával, és eközben hatalmas alázattal állt minden mérkőzéshez. 

Kiváló középpályásokkal persze nincs nehéz dolga, de például azzal, hogy Mandžukićnak új pozíciót talált a baloldalon, afféle mindenesként, igazi gőzhengert alakított a csapatból. A Mandžukić-Dybala-Cuadrado-Higuaín-négyes ma már elég félelmetesen cseng.

Az év végére kialakult a 3-4-3, ami Dani Álves előretolásával zseniális húzásnak bizonyult. Nem mellesleg a Barcelonából kisajnált Dani Álves ezzel a bajnoki címmel Európában a legtöbb trófeával rendelkező játékossá vált.

És persze nem lehet egy Juventusról méltató cikket írni úgy sem, hogy ne szóljunk Gianluigi Buffonról. A 39 éves kapus 22 éve világszínvonalon véd, és valószínűleg bármilyen szempontból minden idők legjobb tíz kapusa között említhetjük. És az, hogy mindezt egy ilyen védelem mögött, meccsenként csak alig néhányat védve sikerül elérnie, óriási teljesítmény. A Juvéval szemben ugyanis nem sokszor kerülnek helyzetbe az ellenfelek, de ha igen, akkor ott van Buffon, aki 100 százalékosan koncentráltva odateszi magát.

Ki tudja, bejutott volna-e a Juve a BL-döntőbe, ha Torinóban a Barcelona ellen Iniesta pöccintésénél reflexből nem tud beleérni?

Persze nehéz megállni, hogy ne soroljuk tovább az egész csapatot a Barzagli, Bonucci, Chiellini szupervédelmen át Higuaínig illetve Dybaláig, aki a következő évek legnagyobb sztárjai közé emelkedhet.

Maradjunk most ennyiben, és ha megnyerik a BL-t is, legalább lesz még miről írni.

Eredmények:

AC Milan - Bologna 3-0

Empoli - Atalanta 0-1

Genoa - Torino 2-1

Sassuolo - Cagliari 6-2

Udinese - Sampdoria 1-1

Juventus - Crotone 3-0

Rovatok