Index Vakbarát Hírportál

Végre feljutott a felcsúti Puskás akadémia az NB I.-be

2017. május 21., vasárnap 22:26 | hat éve frissítve

Két fordulóval az NB II. idei szezonjának a vége előtt egy döntetlennel bebiztosította az első osztályba a feljutást a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. Ők lettek az NB II. aranyérmesei azzal, hogy 0-0-át játszottak a Cegléddel.

De micsoda 0-0 volt ez! Egy kis ország kis falujának milliárdos polgármestere által vezetett, és legnagyobb hatalmú miniszterelnöke által alapított klubnak sikerült az, amit nem sokan gondoltak volna még néhány éve, amikor Orbán Viktor szerényen egy fiókcsapatról beszélt, amihez a háza mellé egy sporttelepet gründolt, hogy ott fiatal tehetségek bontogassák szárnyaikat.

Ez a szolid terv nőtte ki magát odáig, hogy a sporttelep helyén egy kis ékszerdoboz bújt elő a földből, a Pancho Aréna, amit XXI. századi kastélyként a kormányfő büszkén tekinthet a sajátjának.

És az is igaz, hogy a fiatalok szárnybontogatása ma már más, szerényebb körülményekkel rendelkező települések gondja, és a Felcsút pedig az NB II. egyik legöregebb keretével futott neki a feljutásnak, szinte csak drága pénzen összevásárolt válogatott játékosokkal, és persze több tízmilliárdos taós és szponzori támogatással a háta mögött.

A másik feljutó helyre  a Balmazújváros lépett fel, amely legyőzte a Szolnokot. De ott figyel még a Kisvárda, amely a Szeged 2011 vendégeként döntetlent ért el. A Soroksár kikapott a Budaörstől.

Merkantil Bank Liga NB II, 36. forduló: 

    Az élcsoport: 1. Puskás Akadémia 74 pont, 2. Balmazújváros 67, 3. Kisvárda 66, 4. Soroksár 64

Rovatok