Index Vakbarát Hírportál

Saját védőjére rontott rá a Debrecen-kapus a 0-3-nál

2017. május 22., hétfő 12:04

A kiesés elől menekülő Debrecent 5-2-re verte a Honvéd a hétvégén, de ehhez kellett az is, hogy a debreceniek védelme egészen katasztrofális teljesítményt produkáljon, Ferenczi Jánosnak különösen gyenge mérkőzése volt. 

A Debrecen-kapus Braniszlav Danilovics ki is akadt rá az első félidő végén, háromgólos hátrányban: nekiment a védőjátékosnak, és nyakon ragadta az Eppel által kihagyott helyzet után. A Youtube-ra felkerült egy videó a szituációról, bár azt pont nem látni, ahogy Danilovics nekiront a csapattársának, de az látszik, hogy rögtön felpattan, valakit keres, aztán dühösen megindul felé, ez volt Ferenczi. 

Farkas Ádám játékvezető egy sárga lappal fegyelmezte meg, de ez már mindegy volt a folytatásra nézve. A balhé után Danilovics ugyanis nem jött ki a második félidőre, mert Leonel Pontes vezetőedző lecserélte, és Verpecz Istvánt küldte a helyére a történtek miatt. Ferenczi végigjátszotta a mérkőzést. 

A történtekről megkérdezték Pontest a vereség utáni sajtótájékoztatón, és a portugál szakember azt mondta, hogy a futball sok érzelmet tud kiváltani az emberekből, de a csapat érdeke mindennél fontosabb, és tisztelni kell a klubot, ezért cserélte le Danilovicsot. 

Lesz elég baja a Debrecennek az utolsó fordulóra, hiszen ha az MTK megveri a Paksot, akkor a Diósgyőr-Debrecen mérkőzésen dől majd el, melyik csapat esik ki a kettő közül. Pontesnek most majd azt is el kell döntenie, hogy ki legyen a kapus a sorsdöntő meccsre: a saját csapattársával agresszívan és amatőr módjára viselkedő Danilovics vagy pedig Verpecz, aki nem véletlenül üldögélt a cserepadon a szezonban eddig.

A kiesésről és a bajnoki címről is döntő mérkőzéseket egyaránt szombat este 19 órától rendezik.

Rovatok