Index Vakbarát Hírportál

A záróforduló előtt kirúgták a Debrecen edzőjét

2017. május 22., hétfő 15:40

A Debrecen hétfő délután kirúgta Leonel Pontes vezetőedző, vagyis a klub vezetősége jó érzékkel egy fordulóval a bajnokság vége előtt – amikor az NB I.-es kiesés ellen harcol a csapat – hozta meg a döntést. A szerződést közös megegyezéssel bontották fel. 

A csapat irányítását átmenetileg a klub korábbi sikeredzőjére, Herczeg Andrásra bízták, aki az utóbbi időben az akadémiát irányította.

Pontessel együtt ment a két portugál pályaedző, José Pratas és Pedro Illharco is, vagyis ez azt jelenti, hogy a portugál vonal egy évig sem húzta Debrecenben.

Nemrég ugyanis távozott az akadémia portugál vezetősége is.

A debreceni klub az utolsó NB I.-es fordulóban a kiesés ellen küzd majd. Ha az MTK megveri a Paksot, akkor a Debrecen–Diósgyőr meccsen a két csapat közt dől el, melyikük megy az NB II.-be, ha kikapna a Debrecen, akkor ők lesznek másodosztályúak. 

A korábban a Sportingnál dolgozó Pontes tavaly nyáron érkezett a klubhoz, hároméves szerződést kötöttek vele, és vele együtt az akadémia élére is portugál szakembereket neveztek ki. Az elképzelés és az irány nem tűnt rossznak, viszont a játékosállomány miatt lehetett tartani attól, hogy nem lesz zökkenőmentes az átállás. 

Többen távoztak, és Pontes is elmondta, hogy olyan emberekkel nem akar együtt dolgozni, akik nem akarnak harcolni a sikerért. Szima Gábor tulajdonos viszont már akkor azt mondta, azzal nem tudnak mit csinálni, ha a játékosok el akarnak menni olyan klubokhoz, ahol az eddigi bérük dupláját kapják. 

A portugál szakember irányítása alatt irányítása alatt a csapat 28 bajnoki mérkőzésen nyolcszor győzött és hét döntetlen mellett 13-szor kikapott. 

Rovatok