Index Vakbarát Hírportál

A Bundesliga beugró edzői közül már csak Dárdai ül a kispadon

2017. május 23., kedd 08:08

2015. február ötödikén kieső helyen vette át a Hertha BSC-t Dárdai Pál. Két héttel később érkezett a Mainzhoz Martin Schmidt, akinek épp hétfőn köszönte meg a klub a munkáját.

Mindez azt jelenti, hogy az akkor szezon közben érkező szakemberek közül már csak a magyar maradt csapatánál. Vannak ajánlatai, erre többször kitért, de nem hagyná el Berlint, hiszen a legidősebb gyere hamarosan már a felnőtt csapatban is bemutatkozhat.

Az egész Bundesligában elég nagy a fluktuáció, mert a kölni Peter Stöger az egyetlen, aki ugyanannál az élvonalbeli csapatnál van 2014 óta. Neki három teljes élvonalbeli szezon összejött egymás után ugyanott.

Az osztrák edzőt 2013. júniusban nevezték ki az akkor másodosztályú csapathoz - megnyerte a bajnokságot -, most épp a Herthát megelőzve lett ötödik csapatával.

A freiburgi Christian Streich sem vált gyakran, ő hetedik lett ebben a szezonban. 2011-től van jelenlegi klubjánál, de idén kerültek vissza az élvonalba, vagyis neki is volt egy kitérője a másodosztályban.

Rovatok