Index Vakbarát Hírportál

Storck: Erőnlétileg szembetűnő a lemaradás

2017. május 23., kedd 11:33

A magyar futballválogatott szövetségi kapitánya, Bernd Stork a Világgazdaságnak adott interjút, és ebben kitért arra is, hogy szerinte mi a legnagyobb gond az NB I.-gyel. 

"Nem technikailag vagy taktikailag, sokkal inkább erőnlétileg szembetűnő a lemaradás. Nemcsak a futógyorsaság hiányáról van szó, hanem a döntések körülményes meghozataláról is" - mondta a lapnak arra a kérdésére, hogy mi a véleménye a magyar bajnokság színvonaláról. 

Megjegyezte, hogy a Telki edzőtáborban működő speedcourt technológia ebben segíthet javulást elérni, és az utóbbi hetekben a válogatott használt erőnléti teszteket is bemutatta az edzőkollégáknak, de nem nyomást akarok gyakorolni rájuk, hanem csak javaslatokat tenni.

Storck szerint a bajnokságot, mint üzleti terméket akkor lenne jobban értékesíteni, ha a magyar klubok jobban szerepelnének a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában. 

Reagált arra a Dárdai Pál véleményre is, hogy kidobott pénz az infrastruktúrára és az utánpótlásra költeni a magyar futballban, amíg a klubokat nem kötelezik arra, hogy működjenek együtt az iskolákkal. A szövetségi kapitány szerint "A klubok és az iskolák együttműködése, amelyről Pál beszélt, a 2002-ben kezdődött német futballfejlesztés lényege, de ez Magyarországon is működik, csak idő kell, mire kiforr a rendszer. A Grassroots éppen erről szól, azon belül a Bozsik-program hangolja össze az egyesületi és intézményi labdarúgást, ahonnan a legjobbak folytathatják az akadémiákon 14-től 19 éves korukig. Mások a lehetőségek, mint Németországban, de abból, amink van, próbáljuk kihozni a legtöbbet." 

Rovatok