Index Vakbarát Hírportál

Egy tetoválás miatt bukta a Német Kupa döntőjét, és még ki is rúgták

2017. május 24., szerda 16:06 | aznap frissítve

Erős jelentkező bukkant fel a hülye focisták kategóriájában Németországban. Guillermo Varela, az Eintracht Frankfurt uruguayi játékosa kénytelen kihagyni élete meccsét, a német kupadöntőt, és mellé még a csapatától is elküldték. Mindez pedig egy rossz időben beszerzett, és elfertőződő tetoválás miatt történt.

A csapat edzője, Niko Kovac nem véletlenül tiltotta meg játékosai számára a tetováltatást a szezon alatt, mivel a beavatkozás eredményeként lényegében nyílt seb jön létre, amit a gyógyulási idő alatt óvni kell a fizikai behatásoktól. Amit például egy jobbhátvéd alkarjának esetében elég problémás betartani meccsszituációban.

Ráadásul a Frankfurt a szezon legfontosabb meccsére készül, szombaton a Borussia Dortmund ellen játszik a Német labdarúgókupa döntőjében. Így a klubvezetés érthető módon döbbenten áll a játékos felelőtlen viselkedése előtt, a Manchester Unitedtől kölcsönben érkező védő ugyanis hétfőn, az edzői tiltás ellenére jó ötletnek tartotta tovább cizellálni a dekorációt jobb alkarján.

Varela pechére a tetoválás begyulladt, így orvosi utasításra mindenképpen ki kellett volna hagynia a meccset, de most már a csapatból is kidobták, illetve kijelentették, hogy a történtek fényében fel sem merül szerződésének meghosszabbítása. A játékos egyébként május elején boldogan nyilatkozta, hogy mennyire jól érzi magát a csapatnál, és maradni szeretne.

"Varela és az Eintracht útjai ezzel elváltak" – tolmácsolta a klub igazgatóságának döntését Fredi Bobic, aki megdöbbenését fejezte ki a játékos felelőtlensége miatt, aki az edzői stáb és az orvosok utasítását is figyelmen kívül hagyta.

Hogy teljesen megmagyarázhatatlan legyen a dolog, Varela a szezon legnagyobb részét bokasérülés miatt kihagyni kényszerült, csak a legutóbbi öt meccsen játszott, azaz előtte bőven lett volna ideje tetováltatni. Illetve mivel csak áprilisban tért vissza a pályára, nagyjából két hónapot kellett volna kibírnia a szezon végéig anélkül, hogy felkeresi a helyi bőrdíszművest.

Rovatok