Index Vakbarát Hírportál

20 gólt lőtt a Realban, igent mondott a Milannak

2017. május 25., csütörtök 10:21

Álvaro Morata úgy döntött, nem vár tovább a Chelsea, vagy a Manchester United ajánlatára, és a La Gazzetta dello Sport szerint megállapodott az AC Milannal. A Real korábban közölte, 60 millió euró alatt nem hajlandó tárgyalni, de az olaszok épp ennyit szánnának a csatárra, vagyis a tárgyalásokon valószínűleg összhang lesz a klubok között. Nekik ugyanis még meg kell egyezniük, csak mehet a 24 éves.

 

A Milannak nagy szüksége lesz Moratára, mert Carlos Bacca távozik a klubtól. Helyére érkezik a realos, aki 7,5 millió eurót fog keresni évente Milanóban.

A Madrid-nevelés jól ismeri az olasz bajnokságot, mert egyszer már elhagyta a Realt, 2014-től két szezonon át futballozott a Juventusban. 63 bajnoki meccsen 15 gólt szerzett, a most véget ért spanyol bajnokságban 26 találkozón jött neki össze ugyanennyi. És még lőtt ötöt a kupákban, ráadásul csereként, a 42 meccs, 20 gól egészen kiemelkedő. Csak Cristiano Ronaldo vágott nála többet a szezonban a csapatban.

Moratát 40 millió euróért vitte vissza Zidane egy éve a Realhoz, ha tényleg megkapják a 60 milliót, az egészen jó biznisz lesz. A transzfer azt is jelenti, hogy a Madrid vesz csatárt a nyáron, a kiszemeltje a monacós tinédzser, Kylian Mbappé, akit 100 millióra tartanak.

Az AC Milan újra kijutott az európai kupákba a Serie A-ból, hatodik lesz a vasárnap véget érő bajnokságban, így az Európa Ligában indulhat.

Rovatok