Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Egy kíméletlen támadóra van szükségünk

2017. május 25., csütörtök 12:13

Hétfőn már be is jelentette a Hertha az első idei igazolását, Dárdai Pálék viszont nem elégednek meg az ausztrál Mathew Leckie megszerzésével, tovább erősítenének a kereten, méghozzá főleg a támadósoron.

"Egy kíméletlen, gyors támadóra van szükségünk" – idézte Dárdait a BZ Berlin, ami konkrét célpontot is megnevezett, a magyar edző ugyanis nem másról, mint a Borussia Mönchengladbachnál mellőzött egyszeres német válogatott André Hahnról beszélt.

A 26 éves játékos csak 18-szor volt kezdő a most véget ért bajnoki szezonban, 1599 percet kapott, három gólig jutott, nem csoda, hogy távozna – az egyetlen akadály az lehet, hogy a Mönchengladbach 5 millió eurót kérne érte, ennyit viszont csak akkor tudna kifizetni a Hertha, ha bejutnak az Európa Liga csoportkörébe. Ezért drukkolnak majd szombaton a Borussia Dortmundnak a Frankfurt elleni kupadöntőben, hiszen ha a BVB nyer, a Hertha automatikusan bejut az EL-csoportkörbe.

Ideiglenes stadionba mehet a Hertha?

Szintén a BZ Berlin írt arról, hogy furcsa megoldás születhet a Hertha stadionügyében: újra felújítanák a 2006-os vb-re modernizált Olympiastadiont, amit csak futballstadionná alakítanának át, kivéve belőle például az atlétikai pályát. Ez viszont legalább 15 hónapig tartana: ebben az időszakban a Hertha közvetlenül a stadion mellett, egy időszakosan felhúzott, lényegében mobillelátókból álló létesítményben játszhatna.

Ez nem példa nélküli, a Fortuna Düsseldorf is játszott már ilyenben pár meccset, ám ez is 3 millió euróba kerülne, ami áthidalómegoldásnak nem a legolcsóbb.

Rovatok