Index Vakbarát Hírportál

Messi után Ronaldo adóügyeire is rászálltak

2017. május 25., csütörtök 20:46

A spanyol ügyészség adócsalás miatt vizsgálódik Cristiano Ronaldóval, a Real Madrid portugál sztárjával szemben, írja az MTI. 

Az adóhatóság szerint a négyszeres aranylabdás játékos 2011 és 2014 között 15 millió euróval (4,6 milliárd forint) csapolta meg az államkasszát. Az ügyészek jelenleg azt mérlegelik, hogy a bizonyítékok alapján vádat emeljenek-e Ronaldo ellen, ezt június végéig kell eldönteniük. 

A szabálytalanságok főként a portugál Virgin-szigeteken tartott pénzéhez kapcsolódnak. Az adóhivatal elárulta, hogy Ronaldo 2014-ben módosította az adóbevallását, és utólag befizetett hatmillió eurót.

Amennyiben a portugál válogatott csapatkapitányát később bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

A spanyol legfelsőbb bíróság szerdán elutasította Lionel Messit fellebbezését, egyúttal megerősítette az argentin labdarúgóra tavaly adócsalás miatt kirótt 21 hónapos börtönbüntetést, valamint kétmillió eurós bírságot. Neki sem kell börtönbe mennie. 

Rovatok