Index Vakbarát Hírportál

Messi megint nyert egy kupát a Barcának

2017. május 27., szombat 23:25

A Real Madrid mögött ezüstérmes Barcelona és a bajnoki kilencedik, története első kupadöntőjét játszó Alaves jutott a spanyol Király-kupa döntőjébe, ami Luis Enrique utolsó meccse volt a sztárcsapattal, az edző természetesen kupagyőzelemmel akart búcsúzni.

Az esélyesebb Barcelona kezdett jobban, az első perctől uralták a meccset. A hatodik percben Jordi Alba fejelt el keresztbe a kapu előtt, ez volt az első helyzet. A 10. percben kényszerű csere jött a katalánoknál, Mascherinót hordágyon hozták le a pályáról.

A 20. percben Neymar jutott el a saját térfelétől a kapuig, Messinek passzolt, de az argentin lövésébe beleléptek.

A 27. percben hatalmas Alaves-helyzet maradt ki, Pique hibája után Gomez lőtt okosan a rövid sarokra, kapufa lett.

A 30. percben jött a szokásos Messi-csoda: pár csel után kényszerítőzött Neymarral, a visszakapott labdát 18 méterről a kapu bal oldalába csavarta.

Azonnal, két perc múlva egyenlített az Alaves:  a balhátvéd Theo Hernández a 16-os sarkától emelt be gyönyörűen egy szabadrúgást a jobb felső sarokba.

A 45. percben Neymar rúgott közelről egy lesgyanús gólt, a 48. percben Messi adott négy csel szenzációs gólpasszt Paco Alcácernek, aki nem hibázott: félidőben 3-1-re vezetett a Barcelona, a helyzeteik és a fölényük (75-25 volt a labdabirtoklási arány) alapján ötöt is rúghattak volna.

A második félidő nem volt ilyen mozgalmas, az eredmény nagyjából mindkét csapatnak megfelelt: a Barcelona nem hajtott az újabb gólokért, az Alaves nem akart kitámadni, nehogy nagy vereségbe fussanak bele.

Iniesta lőtt fölé a 66. percben, négy percre rá az Alaves is eljutott az ellenfél kapujáig, de Cillessen félig spárgázva védett. Darált rendesen az Alaves, de a Barcelona győzelme nem volt veszélyben.

A közönség az utolsó percekben kórusban éltette a távozó Luis Enriquét.

Maradt a 3-1, a Barcelona nyerte a Király-kupát, sorozatban harmadszor.

Rovatok