Index Vakbarát Hírportál

A Videotonnál a formában bíznak, a Honvédnál Istenben

2017. május 27., szombat 15:50

Szombaton este hétkor a Kispest Honvéd-Videoton mérkőzésen eldől, ki nyeri a 2016-2017-es elsőosztályú labdarúgó bajnokságot. A hazai csapat már döntetlen esetén is ünnepelhet, az idény előtt sokkal esélyesebbnek tartott székesfehérváriak csak győzelemmel lehetnek boldogok.

A két edző a Videoton honlapjának nyilatkozott arról, milyen érzésekkel várja az aranycsatát.

Marco Rossi, a Honvéd olasz mestere meglehetősen vehemens lelkiállapotban átkozta a két csapat korábbi két meccsén történt bírói hibákat, és főként, hogy azokat nem egyenlítette ki a sors.

„A Videoton FC elleni meccsünk bajnokságot ér. Már kétszer játszottunk ellenük, ezeken öt gólt kaptunk és egyet rúgtunk, de jobb, ha ezekről a találkozókról nem beszélünk sokat. Az említett meccseken történtek súlyos játékvezetői hibák, mint más alkalmakkor is. Azt szokták mondani, hogy a hibák a bajnokság során kiegyenlítik egymást. Sajnos, ez nem következett be, pedig, ha így lett volna, lehet, már bajnokok lennénk."

Ha Istennek van ideje a labdarúgással, azon belül is a Honvéddal foglalkoznia, akkor a Honvédnak kellene nyernie a bajnokságot. Meg kell szereznünk az aranyérmet, bármi áron!

Rossi az M4-nek egy rövid, de lényegesen pozitívabb nyilatkozatot adott:

"Nyomot szeretnék hagyni a Honvéd legendás történetében. Az biztos, hogy egy bajnoki címmel ez sikerülhetne."

Olasz kollégájához képest Henning Berg első pillantásra nyugodtabban, úgymond jobban a szakmára koncentrálva tekintett a csapat előtt álló feladatra.

 “Folytatnunk kell azt a teljesítményt, amit az elmúlt időszakban mutattunk, hiszen úgy gondolom, hogy jó formában várjuk a Honvéd ellen meccset. Eredményesen és jól játszottunk az elmúlt pár mérkőzésen" – mondta a Videoton edzője, ám ezt követően ő is rátért a sérelmekre. Neki a bajnoki helyezésekről pontegyenlőség esetén döntő szabállyal volt (nem először) baja, ami szerint a több győzelem számít és nem a gólarány vagy az egymás elleni eredmények.

"A szezon utolsó találkozóján lehetőségünk van megnyerni a bajnokságot, de ehhez győznünk kell, még akkor is, ha jelenleg egy csapat sem szerzett nálunk több gólt és pontot, valamint egy csapat sem kapott kevesebb gólt, mint mi. Természetesen nem lehet más célunk, nyernünk kell, és akkor a miénk az aranyérem."

Ezt követően a norvég mester visszatért a szakmázáshoz:

"Ahogy már mondtam, jó formában van a csapat, nagyon várjuk a ma esti meccset. Nem tudom, hogy a Honvéd változtat-e majd ahhoz képest, amilyen rendszerben ellenünk játszottak az eddigi két mérkőzésen, azt tudjuk, hogy képesek többféleképpen is játszani. Majd meglátjuk. Ha változtatnak, tudnunk kell reagálni, biztos vagyok benne, hogy elég rugalmas ehhez a mi csapatunk is” – mondta a meccsre készülve Berg, aki a fehérvári szurkolóktól azt kérte, továbbra is úgy biztassák a csapatot, mint eddig, azaz fantasztikusan.

(via Vidi.hu)

Rovatok