Index Vakbarát Hírportál

Guardiola elvitte a Monaco egyik legjobbját

2017. május 27., szombat 08:59 | aznap frissítve

A Manchester City hivatalosan bejelentette Bernardo Silva leigazolását a Monaco csapatától. A parádés technikával és kiváló irányítókészséggel rendelkező 22 éves portugál szélső a brit sajtóhírek szerint 42-43 millió fontért, azaz közel 50 millió euróért igazolt a Cityhez, ám az ár különböző feltételek teljesülése esetén akár 60 millióra is nőhet.

Silva három éve érkezett Monacóba a Benficától, előbb kölcsönben, majd 2015 nyarán meg is vették, a Benfica tájékoztatása szerint mintegy 18 millió euro volt ekkor az ára. Ami két év alatt legalább a két és félszeresére nőtt, köszönhetően annak, hogy a játékos a Monaco idei menetelése alatt a csapat egyik legjobbja volt, 51 meccsen lépett pályára, ezeken tíz gólt és ugyanennyi gólpasszt jegyzett.

Távozta valószínűleg a Leonardo Jardim által három szezon alatt összerakott csapat szétesésének kezdetét is jelenti, amiből a mindenki által körülrajongott, százmilliós Mbappén kívül még a fél csapatot vinnék Európa nagyjai, például Lemar, Mendy, Bakayoko vagy Fabinho neve is ott van számos bevásárlólistán.

Silva már túl is van néhány nyilatkozaton, az első a lehető legsablonosabbra sikerült:

"Nagyon boldog vagyok, hogy a Manchester City csapatának tagja lehetek, szeretném a legjobbamat nyújtani, hogy elérjük a céljainkat."

A Twitteren már sokkal barátságosabban mosolygott új szurkolóira, és azon túl hogy elmondta mennyire örül, reméli, hogy büszkék lesznek majd rá, és sok címet nyernek együtt.

Silva hivatalosan július 1-én csatlakozik új klubjához.

Rovatok