Index Vakbarát Hírportál

Újabb két gól, Futácsból gólkirály lesz Horvátországban

2017. május 27., szombat 09:26

A Hajduk Split csatáraként nagy idényt futó Futács Márkó csapata utolsó idei bajnokiján további két góllal növelte előnyét a horvát élvonal legjobb góllövőinek listáján. Futács összesen 18 gólt szerzett, az őt követő Franko Andrijasevic (HNK Rijeka) és Armin Hodzic (Dinamo Zagreb) viszont csak 15 gólnál jár, így hiába van még egy meccsük, nem valószínű hogy befogják a magyar csatárt.

Futács a Slaven Belupo ellen alig harminc perc alatt duplázott, előbb egy szép kiugrás végén tette el a labdát a kifutó kapus mellett.

 Majd egy büntetőt értékesített higgadtan.

A Hajduk Split végül 2-1-re győzött, ezzel megszerezte a bajnoki bronzérmet egyben az indulási jogot az Európa-ligában. Futács első spliti szezonját még egy súlyos sérülés tönkre tette, idén viszont nagy sztár lett a horvátoknál. A magyar válogatott szerdán kihirdetett, enyhén kísérleti keretébe viszont nem került be, Storck mester ugyanis csak 3 csatárnak postázott ezúttal meghívót, Szalai Ádámnak, Priskin Tamásnak és a magyar gólkirály-jelöltnek, a honvédos Eppel Mártonnak.

Rovatok