Index Vakbarát Hírportál

Az edző sem akarta elhinni, hogy van ekkora gól

2017. május 28., vasárnap 13:49

Franciaország 2-0-ra verte Új-Zélandot az U20-as világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel jutottak a nyolcaddöntőbe. A franciák harmadik meccsén először állt be Allan Saint-Maximin, de egyből olyat csinált, ami után nehéz lesz mellőzni a folytatásban.

Az első félidőben két klasszis megmozdulással egyedül döntötte el a meccset: a 22. percben egy távoli, hirtelen sarokra kanyarodó lövéssel szerezte meg a vezetést válogatottjának, majd jó negyed órával később elképesztően hülyét csinált az új-zélandi védelemből, hogy aztán egy hihetetlenül nagy gólt ejtsen a hosszúba.

A Monaco-játékos Saint-Maximin a második gól előtt 10 másodpercig szívatta védőjét, utána emelt a hosszúba, lövést a szövetségi kapitány Ludovic Batelli sem nagyon tudta hova tenni, elképedve nézte a végeredményt.

Saint-Maximin nagyon szeretheti az ilyen hülyítős cseleket, nem sokkal előtte mezőnyben is megcsinálta, lehet, itt tesztelte, bejönne-e egy lövés előtt.

Megmutatjuk azért a francia játékos első gólját is.

A 20 éves Saint-Maximin az előző szezont a Bastiánál töltötte kölcsönben, 3 gólt szerzett, nyáron visszatér a Monacóhoz, ahol alighanem lesz helye. A francia bajnok már eladta a portugál Bernardo Silvát, nagy valószínűséggel a csatár Kylian Mbappé is távozik, így kell majd a frissítés a támadójátékban.

A franciák a legjobb 16 között Olaszországgal játszanak majd.

Rovatok