Index Vakbarát Hírportál

Nézők nélkül, zárt kapus meccsel kezdi a BL-selejtezőt a Honvéd

2017. május 28., vasárnap 12:04

Nem elég, hogy új edzővel kezdi majd a következő szezont, és így a BL-selejtezőket is a 24 év után bajnoki címet nyerő Budapest Honvéd Marco Rossi lemondása után, de az is nehezíti majd a dolgukat, hogy nézők nélkül, zárt kapus meccsen selejteznek majd.

Az ok négy évvel ezelőtti, a Honvédot a 2013-as Vojvodina elleni El-selejtezők miatt marasztalták el a szurkolók viselkedése miatt. A július 18-i idegenbeli meccsen rasszista és homofób megnyilvánulást tapasztalt az UEFA a Honvéd-szurkolók részéről, míg a 25-i hazai visszavágón a "cigányok, cigányok" skandálás mellé még náci karlendítésekkel is hergeltek a hazai táborból.

Ez önmagában egymeccses zárt kaput eredményezett volna, de az UEFA mellécsapott még egyet egy 2008-ból felfüggesztett meccsbezárást aktiválva.

A Honvéd akkor 5-1-es összesítéssel esett ki az EL-ből. A BL-selejtezőbe majd a második körben csatlakozik be a magyar bajnok, nem kiemeltként a Red Bull Salzburgot, a Malmőt, a Rosenborgot, vagy akár a tavalyi főtáblára jutó Celticet, Ludogorecet vagy Koppenhágát is kaphatják majd a június 19-i sorsoláson.

Rovatok