Index Vakbarát Hírportál

Storck: Játsszanak szemtelenül, szabadon, öntudattal

2017. május 29., hétfő 18:19

Kétszeresen is felhasználja az oroszok elleni, egy hét múlva sorra kerülő felkészülési mérkőzést Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: készül a közelgő vb-selejtezőre, de kísérletezni is fog.

A telki edzőközpontban rendezett hétfői sajtótájékoztatón az MTI szerint a német szakember elmondta, már a jövő pénteki, Andorra elleni világbajnoki selejtezőre készülnek, így az oroszok elleni találkozón várhatóan azok kapnak majd lehetőséget kezdőként, akik a tervek szerint négy nappal később is kifutnak majd a pályára. Hozzátette ugyanakkor, a második félidőben várhatóan a fiataloknak szavaz bizalmat, akik így hazai környezetben bizonyíthatnak.

Bernd Storck szövetségi kapitány a nemzetközi kupaindulást kivívó klubok minél sikeresebb szereplése érdekében csak azokat a játékosokat hívta be, akiknek beválogatásáról a klubedzőkkel megállapodott.

A tréner kijelentette, bízik az utánpótlás-válogatottakból behívott fiatal játékosokban, mint például Szoboszlai Dominik. "Azt kértem tőlük, hogy játsszanak szemtelenül, szabadon, öntudattal, ne féljenek semmitől. Mindenki magáért felel, az ajtó nyitva áll" - mondta Bernd Storck.

A német szakember újságírói kérdésre válaszolva - az Európa-bajnokság óta eltelt közel egy évet figyelembe véve - elmondta, a nézőszám csökkenését látva csalódott a hazai bajnokságban, ahol voltak ugyan jó mérkőzések, de nem tapasztalt nagy változást. Kijelentette, a fejlődéshez az kellene, hogy minél több nemzetközi mérkőzést játsszanak a játékosok, s minél több fiatal legyen meghatározó a csapatában.

Hozzátette, a nemzetközi statisztikák szerint a magyar bajnokságban a futballistáknak a sprintek számában, hosszában és sebességében is komoly elmaradása van, szakmai szinten főként ebben kell fejlődni.

A játékosok közül Bese Barnabás, a francia másodosztályú Le Havre légiósa elmondta, nagyon örül neki, hogy hosszú idő után újra hazai közönség előtt szerepel a válogatott, s bízik abban, hogy sikerül jó játékkal megörvendeztetniük a szurkolókat. Újságírói kérdésre megjegyezte, nagyon sajnálta korábbi csapata, az MTK búcsúját, s reméli, hogy a kék-fehérek minél gyorsabban visszajutnak az élvonalba. A közelgő vb-selejtezőről szólva megjegyezte, természetesen nem engedték el a továbbjutást, megpróbálnak bravúrokat elérni, s a lehető legtöbbet kihozni magukból.

Stieber Zoltán viszonylag hosszabb kihagyás után tagja újra a keretnek. Elmondta, végig egyeztetett Bernd Storckkal, aki biztosította bizalmáról, amit most szeretne meghálálni. Hozzátette, az oroszok elleni összecsapás elsősorban a fiataloknak kínál remek lehetőséget, bizonyosan szolgálni fogja a fejlődésüket.

A magyar válogatott öt forduló után a harmadik helyen áll a vb-selejtezős csoportjában, öt pont a lemaradása a második svájciak, és nyolc az élen álló, Európa-bajnok portugálokkal szemben.

A magyar válogatott kerete

Rovatok