Index Vakbarát Hírportál

Botrányos meccsen zuhant ki a magyar légiós csapata

2017. május 31., szerda 09:54

Nem tudta megőrizni másodosztályú tagságát az 1860 München, ahol egykoron Király Gábor is védett, jelenleg Simon Krisztián a magyar légiósa, de a korábbi újpesti súlyos sérülése után a szezonban egyetlen meccset sem tudott játszani.

Majdnem száz évvel az alapítása után, 1966-ban bajnok müncheni csapat, a harmadosztály harmadikja, a Jahn Regensburg ellen bukta el az osztályozót, az idegenbeli 1-1 után nagy meglepetésre, 2-0-ra kapott ki az Allianz Arenában, ráadásul 62 200 néző előtt. Még a 37 éves, korábbi horvát válogatott Ivica Olic sem tudott segíteni a csapatán.

Nem véletlen, hogy a rengeteg szurkoló nem tudta elviselni, hogy a csapat 1993 után megint a harmadosztályba kényszerült. A találkozó a 81 félbeszakadt, a rohamrendőröket kellett a pályára vezényelni. mert különböző tárgyakat - köztük székeket és petárdákat - dobáltak a pályára, és több rendőr is könnyebben megsérült. A találkozót csak 15 perc elteltével lehetett folytatni, az 1860 München komoly büntetésre számíthat.

"A tekintetünket most már a jövő felé kell fordítanunk, az első feladatunk, hogy konkrét tervet készítsünk a folytatásra" - mondta a jordániai milliárdos ügyvezető, Haszan Abdullah Iszmaik, aki ugyanakkor leszögezte, hogy elkötelezett a müncheni folytatást illetően.

A Bundesliga 2-ben négy magyar szerepelt ebben az idényben. A Megyeri Balázst és Pintér Ádámot is a soraiban tudó Greuther Fürth a nyolcadik helyen végzett. Simonnal osztályozón bukott el az 1860, míg a volt ferencvárosi támadó, Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers a 17. lett és simán kiesett. A VfB Stuttgart és a Hannover jutott fel, a Braunschweig a Wolfsburg ellen bukta el a feljutásért az osztályozót.

Rovatok