Index Vakbarát Hírportál

Brazil futballcsoda: a Chapecoense vezeti a bajnokságot

2017. május 31., szerda 11:05

A Chapecoense futballcsapatának nagy része fél éve veszett oda repülőgép-szerencsétlenségben, de a klub talpra állt, és története során először vezeti a brazil állami bajnokságot.

A szezonból persze még csak három meccs ment le, a hétpontos Chapecoense csak jobb gólkülönbséggel vezeti a húszcsapatos bajnokságot, és nem is gondolja senki, hogy valós esélye van az élen maradni a következő 35 fordulóban a kiscsapatnak.

De ez a részsiker is elképzelhetetlennek tűnt pár hónappal ezelőtt. A balesetben szinte a teljes első csapat odaveszett. A nem túl nagy költségvetésű klubnak az utánpótláskorú játékosokból és az új igazolásokból kellett építkeznie, ami a jelek szerint sikerült.

„Ez egy különleges pillanat számunkra. Öt hónapja a Chapénak nem volt játékosa, nem volt edzője, az hogy először vezetünk a bajnokságban ajándék a szurkolóknak, és nekünk, játékosoknak is. A vezetés sokat küzdött a szezon elején, ezért is csodás ez a helyzet. De mindenkit emlékeztetek, ez még csak a bajnokság eleje, két lábbal kell a földön állnunk" – nyilatkozta a csapat egyik csatára, Rossi.

Rovatok